Очаква се днес да станат ясни резултатите от първото класиране

...
Очаква се днес да станат ясни резултатите от първото класиране
Коментари Харесай

Обявяват резултатите от първото класиране за гимназиите

Очаква се през днешния ден да станат ясни резултатите от първото класиране за банкет в гимназии след приключен 7 клас. В конкуренцията вземат участие над 57 хиляди възпитаници. Местата за тях в професионалните и профилираните гимназии, както и  в междинните и обединените учебни заведения, са близо 63 хиляди, разпределени в  над  2 400 паралелки. 

Пред " Хоризонт " ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на 119-то учебно заведение в София Диян Стаматов изясни какво оттук нататък следва да създадат родителите на седмокласниците, които са признати:

" В дните, избрани за записване, родителите би трябвало да посетят учебното заведение, в което са класирани. Едната опция е да запишат детето. Ако класирането обаче не ги устройва, те също би трябвало да посетят учебното заведение, в което са класирани, и да попълнят заявление за присъединяване във втория стадий на класиране. 

Некласираните възпитаници вземат участие автоматизираното на второто класиране, без да посещават съответното учебно заведение. 

Много е значимо родителите прецизно да гледат графика, който го има и в уеб страницата на Регионалното ръководство по обучение и в уеб страниците на всяко едно от учебните заведения. 

На първо класиране нормално в София-град се записват някъде сред 15 и 25 от учениците. "

Резултатите от втория стадий на класирането за банкет в гимназии след приключен 7 клас ще станат ясни на 20 юли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР