Очаква се чувствително повишение на дневните температуриПрез нощта срещу събота

...
Очаква се чувствително повишение на дневните температуриПрез нощта срещу събота
Коментари Харесай

Времето утре: Слънце до обед, порои следобед

Очаква се сензитивно покачване на дневните температури

През нощта против събота над крайните западни и източни региони от страната са вероятни краткотрайни превалявания, а тук-там в Северозападна България те ще са съпроводени и от гръмотевици, осведоми

Над останалата част от страната облачността ще се раздра до ясно време. Минималните температури ще се покачат и ще са сред 7° и 10°С. Най-високи чакаме да са минималните стойности по поречието на р. Дунав и Сандански – до 9 -12°С.

До обяд времето в страната ще е най-вече слънчево. Очакваните оптимални температури ще са сред 18 - 21°С. Най-високи ще са те в Горнотракийската равнина и региона на Русе - до 22 - 23°С.

В следобедните часове в масивите от Западна и Централна България, а по-късно денем - и в Североизточна България, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Възможни са и градушки. Почти без превалявания ще е в Югоизточна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад, само че с наклонност до края на деня да се обърне от северозапад и да се усили.

Времето за Великден

До вечерта облачността над цялата стана последователно ще се раздра и през нощта на Великден над страната ще се откри ясно и съвсем безшумно време. Температурите към среднощ ще са най-вече сред 10° и 14°.

Времето в планините ще е уместно за туризъм и зимни спортове, само че до обяд. В следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - и краткотрайно мощен запад-югозападен вятър. С него след обяд температурите бързо ще се намаляват. Валежите над 1800 метра ще са от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 7°.

Предстоящото стопляне ще сътвори причина за доста висока лавинна заплаха заради по-нестабилната снежна завивка. Бъдете деликатни и не правете рискови преходи!

Денят по Черноморието ще стартира със слънчево време. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 18°-21°С. Следобед дневният бриз ще се усили и температурите ще се намалят до 15-17°С.

Времето в Балканите - През идващите 24 часа Балканите ще попадат под въздействието на средиземноморски циклон. Над западната и централна половина от полуострова и планинските региони ще паднат обилни превалявания от дъжд. Те ще са съпроводени и от гръмотевици.

Предупреждения за рисково време

Жълт код: Издаваме предизвестие за вероятни краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевична активност и дребна градушка. Валежите ще са най-вече в следобедните часове. Интензивността им за малко ще е мощна, като на обособени места вятърът ще се усили.

Оранжев код: Валежите на доста места ще са обилни, а по-късно денем ще са повсеместни и обложни. Те ще са съпроводени от мощни пориви напразно и гръмотевична активност. Предупреждението е годно за Северна България и Румъния. Очакваните превалявания ще са петнисти (в обособени райони), като тук-там те ще доближат до 30-40 л./кв.м. Очакваме и градушки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР