Очаква се, че стандартът 6G ще работи в диапазона от

...
Очаква се, че стандартът 6G ще работи в диапазона от
Коментари Харесай

Русия реши да прескочи 5G и направо да започне развитието на 6G мобилни мрежи

Очаква се, че стандартът 6G ще работи в диапазона от 95 GHz до 3 THz

Руските Сколтех и Научно изследователския институт за радиоизследвания желаеха над 30 милиарда рубли от бюджета на страната за създаването на съветско информационно съоръжение за мобилни връзки от 6-то потомство. Предполага се, че нужното съоръжение може да бъде основано още към 2025 година, написа.

Новият план включва създаването на най-разнообразно съоръжение – от прототипи до серийно произвеждане на съответната техника, както и основаването на нужната база от електронни съставни елементи. Необходимо е и да се извърши подготовката на съответните нови нормативни уредби и закони, както и да бъдат направени проучвания по отношение на сигурността на излъчването от базовите станции. Държавната корпорация Ростех от своя страна съобщи, че създаването на мобилната връзка от шесто потомство (6G/NET2030) към този момент е в напълно начален етап и се изчаква утвърждението на новите стандарти.

Да напомним, че в Русия 5G мобилни мрежи няма, тъй като международният стандарт на 5G честотите (2,4-3,8 GHz) се употребява от съветските военни и специфични служби.

Очаква се, че стандартът 6G ще работи в диапазона от 95 GHz до 3 THz. Засега в Русия терахерцовият диапазон съвсем не се употребява, само че въпреки това, той не е и изучен от позиция на обмена на данни и сигурността на хората.

Руските мобилни оператори са на мнение, че преди да се мисли за 6G е належащо да се разширят честотните ленти на LTE мобилните мрежи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР