Очаква се, че правителството ще оцелее, няма да има кой

...
Очаква се, че правителството ще оцелее, няма да има кой
Коментари Харесай

Политолог: От безкрайно вредна за имиджа на България дерогацията изведнъж стана компромисно решение

" Очаква се, че държавното управление ще оцелее, няма да има кой знае какви разтърсвания, обаче ръководещите в некоалицията последователно горят мостовете между тях. Ще има едни надалеч не безоблачни коледни празници в България със същия кабинет – Денков-Габриел ", предвижда пред политологът Милен Желев.

Социологията демонстрира, че ПП-ДБ последователно губят доверието на българските жители и нямат интерес от нови избори и рухване от власт, уточни политологът.

" ПП-ДБ мерят всекидневно бъдещите гласове и тук нещата не са добре. Бойко Борисов и на неговите съпартицйци пекат на муден огън своите некоалиционни сътрудници ", сподели още той.

По думите му Политическа партия са в патова обстановка, тъй като зависят от своите архетипни врагове – ГЕРБ и Движение за права и свободи:

" Бойко Борисов чудесно осъзнава, че кабинетът зависи единствено и само от него. "

Има ежедневни пазарлъци това болшинство да продължи да действа, счита Милен Желев.

" Малко е детинско да няма съдружно съглашение и в случай че кажем, че няма слон в стаята, че това не е коалиция, хората да ни повярват. Цяла България знае, че това е коалиция ", безапелационен е Желев.

" Когато става дума за енергетика, естествено са забъркани огромните играчи на огромната шахматна дъска. Става дума за ползи за милиарди и в тези ползи постоянно са забъркани български жители. Любопитно е, че никой не употребява термина енергийна мафия, а в България тя съществува ", разяснява Желев.

" Когато е намесена международната геополитика в енергетиката, внезапно това, което интересува елементарния български жител като потребител, губи акцент. Прелюбопитно е по какъв начин за броени дни дерогацията от безпределно нездравословен развой за България и за имиджа на България внезапно стана компромисно решение за няколко месеца. "

Отстраняването на полицейски чиновници е фиктивно и няма да бъде поета същинската отговорност, съобщи Желев по отношение на наказванията за служителите на реда, надвишили правата си по време на митинга против БФС. Според него в Министерство на вътрешните работи има " дългогодишно схващане, че гарван гарвану око не вади ".

" Министърът би трябвало да понесе политическата отговорност за това, че е бил на кино. Това са най-окървавените митинги за последните няколко години. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР