Очаква се Благодатният огън да пристигне в България около 19:50

...
Очаква се Благодатният огън да пристигне в България около 19:50
Коментари Харесай

Очаква се Благодатният огън да пристигне в България около 20:00 ч.

Очаква се Благодатният огън да дойде в България към 19:50 - 20:00 часа. Това сподели в изявление за организация „ Фокус “ Емил Велинов, шеф на Дирекция „ Вероизповедания “ към Министерски съвет, във връзка преместването на Благодатния огън от Йерусалим в България.
„ Благодарение на Светия синод и разбирателството на държавното управление, Благодатният огън е донасян като вяра и светлина за всички в страната. Това е огънят, който се пали самичък. Много е забавен самият обред “, изясни той. „ Аз доста пъти съм се взирал да видя какво става. Не мога да вляза в пещерата вътре. Самият Йерусалимски патриарх влиза единствено по един хитон, преди този момент се ревизира пещерата за запалки и кибрити “, посочи Емил Велинов. „ Много е забавно по какъв начин пламва огънят и в тези 33 свещи Йерусалимският патриарх ги изнася от гроба Господен и дава на поклонниците да възпламенят своите свещички и да ги разнесат по всички краища на света “, добави Велинов. По думите му ситуацията в Йерусалим в този ден е страхотна. Емил Велинов сподели, че в този ден градът е заварден с 3-4 ограждения. „ През тези заграждения минават единствено делегации, със специфични предложения, издадени от полицията в Йерусалим. Това се прави при организацията, когато се свързваме с полицията, с помощта на нашето посолство “, добави още специалистът.
„ Иначе стълпотворението е ужасно. Ако влезете в църквата, тъкмо когато се чака огънят, има към 20 000 души. Просто си рамо в рамо. Всички са доста впечатлени и има доста народ “, добави шефът на Дирекция „ Вероизповедания “ към Министерски съвет. „ Само от Русия идват два държавни самолета с по 150-200 души. Гръцките и румънските делегации също са доста огромни “, уточни той, като добави, че нашата е дребна, само че сплотена. „ Много бързо се придвижваме, гледаме да отидем първи на ВИП-а на летището на Тел Авив. Ако тези хора всички минат през нас, ние няма да можем да се приберем до 12:00 часа в България “, описа още детайлности Емил Велинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР