Очаква се българското външно министерство да коментира решението на властите

...
Очаква се българското външно министерство да коментира решението на властите
Коментари Харесай

Председателят на българския клуб Иван Михайлов: Ще продължим дейността си

Очаква се българското външно министерство да разяснява решението на управляващите в Скопие да заличат от централния указател българския културен център " Иван Михайлов " в Битоля.

Решението идва откакто предходната седмица държавна Комисия за имена на организации и сдружения в РСМ се произнесе с отрицателно мнение за името на клуба.

Според Комисията наименованието се свързва с фашистка идеология и накърнява националните усеща на македонския народ, което е в нарушаване на признатите промени в Закона за организациите, сдруженията и политическите партии.

Комисията е предложила на Министъра на правораздаването да вземе решение за изтриване на организацията от регистъра, което е подписано още същия ден.

Пред Българска национална телевизия ръководителят на клуба Любчо Георгиевски съобщи, че не са известени за решението. Посочи още, че ще търсят правата си в съда и ще продължат активността си, както и до момента.

Другият български клуб в Охрид " Цар Борис Трети " също получи отрицателно мнение от Комисията по имената, като неговата орис към този момент е неразбираема.

Срещу двата клуба имаше поредност от офанзиви, пукотевица, опит за подпалване и митинги.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР