Обявеното в Русия (но все още непотвърдено) изтегляне на окупационния

...
Обявеното в Русия (но все още непотвърдено) изтегляне на окупационния
Коментари Харесай

Ердоган реагира на изтеглянето на руските войски от Херсон. Как?

Обявеното в Русия (но към момента непотвърдено) евакуиране на окупационния й контингент от Херсон е „ позитивно и значимо решение “. Така турският президент Реджеп Тайип Ердоган оцени оповестеното от руснаците напускане на регионалния център на Украйна, пише Daily Sabah.

Както сподели турският президент, " нашата посредническа работа продължава без спиране ", само че добави - " безразсъдно е да се посочват дати и да се споделя по кое време и по какъв начин ще завърши ".

„ Въпреки това решението на Русия за Херсон е позитивно, значимо решение “, сподели той на брифинг преди да замине за Узбекистан за среща на върха на Организацията на тюркските страни.

Ердоган добави, че ще се срещне с руския президент Владимир Путин на срещата на Г-20 в Бали идната седмица, в случай че реши да лети до там, или ще продължи да комуникира с него по телефона.

Турция, сходно на някои други страни, водачи и политици, упорства за бързи договаряния сред Руската федерация и Украйна за " мир ", защото " отстъплението от дипломатическо решение в допълнение усложнява изхода от продължителната война ", написа турското издание.

На 9 ноември 2022 година съветското министерство на защитата обяви  предполагаемото изтегляне  на окупационните войски от Херсон на левия бряг на Днепър. В Киев споделиха, че не виждат признаци, че Руската федерация напуща града без пердах.

Ръководителят на Херсонската OVA прикани " да не изпадаме прибързано в еуфория " и  да съблюдаваме осведомителна тишина.
Вечерта на 9 ноември президентът  Зеленски сподели, че „ никой просто не си потегля отникъде, врагът не ни прави дарове “.

Сутринта на 10 ноември Генералният щаб разгласи прекратяването на „ евакуацията “ на цивилни от Херсон, само че не беше казано нищо за „ изтеглянето на войските “ на въоръжените сили на Руската федерация.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР