Обявеният за починал от инфаркт в Дубай през август тази

...
Обявеният за починал от инфаркт в Дубай през август тази
Коментари Харесай

Пепи Еврото до Кьовеши: Давах по 10 000 лв на месец подкуп на европрокурорката Теодора Георгиева в „8-те джуджета“

Обявеният за умрял от инфаркт в Дубай през август тази година някогашен следовател Петьо Петров-Пепи Еврото прави скандални разкрития за корупция в българската европрокуратура и предоставяне на големи месечни подкупи на европейския прокурор Теодора Георгиев, съобщи БГНЕС.

Корупционната скица траяла 4 години от 2019 до 2023 година, като Георгиева взимала парите да оказва въздействие върху следствия и изнудване на разследваните. Според осведомени, Петров е изпратил този месец писмо със скандалните разкрития, адресирано до Европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, основният прокурор, СГП, КПКОНПИ и парламентарната комисия за битка с корупцията.

„ Давах всеки месец по 10 000 лв. на европейския прокурор Теодора Георгиева персонално. Първоначално парите се предаваха във ВИП залата на ресторант „ Осемте джуджета “, твърди Еврото.

Според някогашния следовател, който избяга от страната напролет на тази година след разкритията по сагата „ Осемте джуджета “, парите ги осигурявал персонално той, а му помагал Кристиян Георгиев Христов. Христов е апетитен за дясната ръка и „ момче за всичко “ на Петров, той бе арестуван през юни тази година минути преди да даде конференция в Българска телеграфна агенция в отбрана на Еврото. После получи обвиняване от Софийска районна прокуратура, че нелегално е записвал диалози на някогашния следовател с негови посетители в ресторанта.

„ След като Георгиева стана европейски прокурор и стартира да отсъства от страната постоянно, парите й се даваха, когато се прибереше в България на комфортни за нея места. В подмяна на това Теодора Георгиева имаше ангажимент да оказва въздействие съответни досъдебни производства да се завършват съгласно моите инструкции, предвид на това, че по този метод можех да контрактувам огромни суми от лицата, по отношение на които се водеха досъдебни производства. С две думи трябваше да се управлява българският офис на Европейската прокуратура и по този метод да се изкарват огромни суми пари “, написа Петьо Петров до Кьовеши.

Еврото споделя, че се опасява за живота си и че може да бъде погубен при завръщането си в България. Бил обаче подготвен да даде показания пред прокурор по скандалните разкрития за корупция.
Теодора Георгиева: Сигналът против мен е офанзива от шефовете на Пепи Еврото
„ Това са номерата на господин Гешев, които не престават и в този момент. Европейската прокуратура спря обири за десетки милиони и желаят да ме дискредитират “, сподели пред „ 24 часа “ европейският прокурор Теодора Георгиева по отношение на публикуваната информация за сигнала против нея.

Според Георгиева това е неизвестен сигнал, тъй като управляващите не знаят къде е Петров.

„ Държавата не знае къде е Петров, а той праща сигнали, които се ревизират. Защо не го задържат? “, споделя ръководителят на българския офис на Европейската прокуратура.

По мотив парите, които сякаш са давани на Теодора Георгиева, с цел да се завършват избрани досъдебни производства тя попита:

„ Въпросът е кой дава тези пари на Пепи Еврото, с цел да ги раздава той. Кой е този непрекъснат клиент на прокуратурата? “
Скандалът „ Осемте джуджета “
Припомняме, че Петров е някогашен следовател в столичната следствена работа, след това неин заместник-директор. През 2009 година е трансфериран в Националната следствена работа. Той е главно настоящо лице в абсурда „ Осемте джуджета “, оголен от „ Антикорупционен фонд “. В следствието на неправителствената организация предприемачът Илия Златанов и синът му Явор Златанов описват по какъв начин е изработен опит да им бъдат отнети компаниите, свързани с асансьорния бизнес. Двамата имат спор за имущество и бащата търси помощ от Петьо Еврото. След това е формирано дело против сина и той е задържан.

Междувременно против бащата стартира напън да се раздели с компаниите, а синът е закаран в болница поради тежки здравословни проблеми. Именно в болничното заведение той е посещаван от нотариус, с цел да трансферира дялове от компаниите си. Въпреки разпореждане на СРП по случая за преустановяване на производството по журналистическото следствие, при започване на март т. година Софийски градски съд дефинитивно го анулира.

В края на май тази година Петров бе разгласен за национално търсене, а по-късно и от Интерпол и с европейска заповед за арест. Той изчезна от България при опит да бъде задържан от полицията в столично заведение. През август разнообразни медии разгласиха информация, че е умрял от инфаркт в Дубай, където се укрива със сина си. Проверка на Министерство на вътрешните работи и външно министерство и запитвания до ОАЕ за възможната гибел и местоположение на Петров не дадоха резултат.

Към скандалните си разкрития до Кьовеши Еврото ползва и клетвен лист, подписан собственоръчно от него, с който заявява истинността на изказванията си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР