Обявените намерения на властта за създаване на антикорупционен орган няма

...
Обявените намерения на властта за създаване на антикорупционен орган няма
Коментари Харесай

Христо Иванов: Антикорупционният закон създава ново поколение бухалки

Обявените планове на властта за основаване на антикорупционен орган няма да доведат до по-добри резултати в битката с подкупните политици, само че ще дадат на задкулисието още благоприятни условия за удари по всеки, който не приема настоящия модел на ръководство на България. Това е мнението на водача на „ Да, България” Христо Иванов.

Той акцентира, че главният антикорупционен орган в една страна е прокуратурата, а към момента се заобикаля тематиката за нейната промяна.

„ Изграждат се едни институции, които са второ потомство „ бухалки” – корупционният орган ще е засилена комисия „ Златанов” (по семейството на някогашният ръководител на Комисията за спор на ползи, станал прочут с тефтерчето, в което се твърди, че има указания към него за политически офанзиви – б.р.) (…) Виждаме построяването на този профилиран съд, който от ден на ден наподобява на ексклузивен (…) Тези принадлежности напълно скоро ще влязат в деяние, чакам следващи офанзиви против свободата на медиите, против свободната стопанска инициатива”, предвижда някогашният правосъден министър в студиото на „ Лице в лице”.

В тази посока е „ законът за вторично плячкосване на КТБ”, препоръчан от група депутати, измежду които – Делян Пеевски. „ Очевидно е, че тук се прави опит да се маскира поредна офанзива против „ Дунарит”, „ Петрол” и няколко хотела, които се опаковат като грижа за публичния интерес (…) Няма нито един параграф, който да разкрива повече информация за КТБ”, счита Иванов.

Според него сегашният управнически модел лишава България от бъдеще и Бюджет 2018 е израз точно на това по какъв начин „ предишното изяжда бъдещето”.

--> „ Да, България” и още няколко партии в център-дясно сплотяват напъните си, с цел да бъдат опция. Сред тях обаче не е Съюз на демократичните сили. „ За никого не затваряме вратата, само че е доста значимо да разбираме, че имаме съответна политическа оферта към български жители. С хора, които по едно и също време обслужват модела и стартират да приказват опозиционно звучащи изречения няма да ни се получи”, съобщи Христо Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР