Обявени за издирване по аферата NEXO са кацнали снощи на

...
Обявени за издирване по аферата NEXO са кацнали снощи на
Коментари Харесай

Случаят NEXO: Прокуратурата изпрати в Сърбия заповед за задържането на Антони Тренчев и Коста Кънчев

Обявени за търсене по аферата NEXO са кацнали нощес на летището в Белград. Това заяви основният прокурор Иван Гешев.
Той добави, че няма подозрения с кого ще се виждат обвинените по делото в сръбската столица.
" Събраха се. Сега чакам да кацнат Божков, може би Овидиу от Швейцария, може би вашият сътрудник Димитър Стоянов от Bird, може би някои политици и политически партии да си създадат една огромна оперативка и да си разпределят дилемите – кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите, с компрометиране на магистрати и на работещи сътрудници ", означи Гешев и добави, че Красимир Каменов – Къро може би също ще кацне от ЮАР в Белград.
Прокуратурата към този момент е изпратила заповед за задържането в Сърбия на Антони Тренчев и Коста Кънчев, информира БНТ. Двамата са притежатели и основни обвинени по следствието на българската прокуратура против криптопирамидата NEXO.
При рутинната паспортна инспекция на Тренчев и Кънчев, сръбските гранични служители на реда са открили, че двамата са оповестени за търсене с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол. По линия на интернационалното съдействието, българското бюро на Интерпол е било осведомено през днешния ден преди обед, като от Софийска градска прокуратура към този момент са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа.
За момента обаче не е ясно дали сръбските управляващи ще уважат настояването на българската страна, защото Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при инспекцията, че възнамеряват да изоставен Сърбия още през днешния ден следобяд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР