ОБЯВА за прием на проектни предложения поПроцедура чрез подбор на

...
ОБЯВА за прием на проектни предложения поПроцедура чрез подбор на
Коментари Харесай

МИГ – ОБЩИНА МАРИЦА удължава приема на проектни предложения за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура

ОБЯВА за банкет на планови оферти по

Процедура посредством асортимент на планови оферти с два крайни периода за кандидатстване: BG06RDNP001-19.811 „ МИГ –Община Марица “ - Мярка М7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “, финансирана по ПРСР 2014-2020 година посредством Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони

СДРУЖЕНИЕ “МИГ – ОБЩИНА МАРИЦА ” афишира процедура за банкет на планови оферти по  Мярка  М7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “

1.Цели на предоставяната безплатна финансова помощ по процедурата:

-           обезпечаване на вложения за възстановяване на обществената инфраструктура, която  е главен фактор за обезпечаване на базови услуги на популацията в градовете и в селата и за обезпечаване на достъпа до тях.

-           възстановяване на  физическата среда в обектите и оборудванията за осъществяване на услугите в областта на образованието и обществените грижи, науката и културата, превоза, благоустройството, физическата просвета, спорта и отдиха.

2.Допустими претенденти
Община Марица;Юридически лица с нестопанска цел, със седалище на територията на МИГ;Читалища от територията на МИГ.
3.Допустими действия:

-    Инвестиции за реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на просветителна инфраструктура с локално значение;

-    Инвестиции за ремонт/изграждане на спортна инфраструктура;

-    Ивестиции за ремонт/изграждане на обществена инфраструктура

-    Инвестициите за строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи общински  улици, тротоари и оборудванията и принадлежностите към тях;

-    Инвестиции в благоустрояване и възстановяване образа на обитаемоте места в община Марица;

-    Инвестиции за създаване, реорганизация, ремонт, закупуване на съоръжение и/или обзавеждане на културни центрове, театри, читалища, библиотеки, музеи, галерии, изложбени зали и други обекти, свързани с културния живот;

4.Допустими за финансова помощ са следните разноски:

По мярката се дава финансова помощ за следните възможни за подкрепяне разноски:

-           Разходи по отношение на вложения за реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на просветителна инфраструктура с локално значение;

-      Разходи по отношение на вложения за ремонт/изграждане на спортна инфраструктура;

-      Разходи по отношение на вложения за ремонт/изграждане на обществена инфраструктура

-      Разходи по отношение на вложения за строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи общински  улици, тротоари и оборудванията и принадлежностите към тях;

-      Разходи по отношение на вложения в благоустрояване и възстановяване образа на обитаемоте места в община Марица;

-      Разходи по отношение на вложения за създаване, реорганизация, ремонт, закупуване на съоръжение и/или обзавеждане на културни центрове, театри, читалища, библиотеки, музеи, галерии, изложбени зали и други обекти, свързани с културния живот;

Допустимите по процедурата разноски за инвестиции  могат да включват:
Изграждане, в това число разпределяне на лизинг, или подобренията на недвижимо имущество;Закупуване или взимане на лизинг на нови машини и съоръжение, обзавеждане до пазарната цена на актива;Нематериални вложения: придобиване или развиването на компютърен програмен продукт и придобиването на патенти, лицензи, авторски права, търговски марки;Общи разноски, свързани с изброените нагоре, да вземем за пример възнаграждения на архитекти, инженери и консултанти.
 

5.Период за банкет:

Първи прием -                    Начален период: 10.04.2024г.       Краен период: 10.06.2024г. 17.00 ч.

Втори прием -                    Начален период: 30.08.2024г.      Краен период: 30.09.2024г. 17.00 ч.

6.Място на подаване на планови оферти:

Подаването на плановото предложение по актуалната процедура се прави напълно по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020), посредством модула „ Е-кандидатстване “ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg,  персонално от законния представител на претендента или от упълномощено от него лице.

7.Бюджет на приема:

Размер на БФП по приема – 267 853,30 лева

Минимален и оптимален размер на финансовата помощ, предоставяна за проект;

Минимален размер на допустимите разноски за план - 20 000 лв..

Максимален размер на допустимите разноски за план - 200 000 лв..

Минимален размер на БФП при интензитет на подкрепяне 75% -15 000лв.

Максимален размер на БФП при интензитет на подкрепяне 75% -150 000лв.

Минимален размер на БФП при интензитет на подкрепяне 100% -20 000лв.

Максимален размер на БФП при интензитет на подкрепяне 100% -200 000лв.
Критерии за избор на планови оферти и тяхната тежест;
Заявленията за подкрепяне следва да са в сходство с настоящото българско законодателство в региона на капиталовото планиране и наредбите на Закона за устройство на територията.

Всички оферти за планове се ревизират за сходство с критериите за допустимост. Всички планове, които дават отговор на критериите за допустимост се класират по следните предпочитани критерии:

1.Опит на претендента - Кандидатът има изпълнен най-малко 1 план - 5 т.
Проектът е ориентиран към обекти, които са значими за локалната общественост и реализират най-голям резултат с единица обществен запас: общо до 15 т.
- Исканата обществена помощ разграничена на обхванатите ползватели на плана е под 100 лева на човек – 15т.

- Исканата обществена помощ разграничена на обхванатите ползватели на плана е сред 101- 200 лева на човек – 10т.

- Исканата обществена помощ разграничена на обхванатите ползватели на плана е сред 201- 500 лева на човек – 5т.
Проектът е ориентиран към облекчаване на потребностите на уязвими и целеви групи от хора – общо до 15 т.
- Над 80% от ползвателите са от уязвими и целеви групи – 15т.

- Между 60 - 79% от ползвателите са от уязвими и целеви групи – 10т.

- Между 40 - 59% от ползвателите са от уязвими и целеви групи – 5т.
Проектът включва архитектурна досегаемост и/или социализация на средата за хора с увреждания и социализиращ резултат върху целеви групи – 10т.Проектът предлага нови начинания за повишение на качеството на живот в района-общо до 10 т.
- На територията на МИГ – 10т.

- На едно обитаемо място – 5т.
Проектът взема решение проблем, разпознат в общинския проект за развиване – 5т.Проектът е привързан с реализирането на други планове, финансирани по СВОМР – 5т.Проектът обезпечава механизми за публично включване – 5т.Проектът има най-малко 2 новаторски детайла – 5т.
ОБЩО – 75т.
Лице/а за контакт и място за достъп до подробна информация;
1.Мария Гюзелева – изпълнителен шеф на МИГ – Община Марица

работно време от 8,30 до 17.00 часа в  офиса  на МИГ – Община Марица на адрес:  с. Калековец, ул. “Иван Вазов “ №5, тел.: 0877 184775.

Кандидатите могат да задават спомагателни въпроси и да желаят уточнения по отношение на Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния период за подаване на планови оферти, а писмени уточнения ще бъдат дадени в 10-дневен период от приемане на настояването, само че не по-късно от  две седмици преди приключването на периода за кандидатстване.

 Допълнителни въпроси могат да се задават единствено по електронната поща, посочена по-долу, като ясно се показва наименованието на процедурата за асортимент на планове:

Адрес на е-поща: [email protected]

Пакетът документи за кандидатстване е оповестен на интернет страницата на Сдружение „ МИГ – Община Марица “:, както и в ИСУН 2020: .
Начина за подаване на планови оферти:
Подаването на плановото предложение по актуалната процедура се прави напълно по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020), посредством модула „ Е-кандидатстване “ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg,  персонално от законния представител на претендента или от упълномощено от него лице.

 Вторият банкет по процедурата ще се организира при положение на остатъчен запас след извършения първи банкет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР