Обвиняват компанията, че не е съобщила веднага за проблемаНай-малко три

...
Обвиняват компанията, че не е съобщила веднага за проблемаНай-малко три
Коментари Харесай

Заваляха искове към Intel, заради бъга в процесорите

Обвиняват компанията, че не е съобщила незабавно за казуса

Най-малко три правосъдни желае против Intel, свързани с уязвимостта в процесорите, са подадени в Съединени американски щати

Ситуацията с двете уязвимости, открити в процесорите на Intel, навлиза в нов стадий. Сред разкритията на специалисти, че съвсем всички модерни чипове на компанията крият риск за сигурността, към компанията към този момент са предявени правосъдни искове.

Минимум трима ищци съдят компанията, твърди обява в Gizmodo. И трите правосъдни желае са свързани с уязвимостта в процесорите на ИТ колоса от Санта Клара, Калифорния.

Проблемът касае множеството CPU на Intel, излезли на пазара от 1995 година насам. Двете уязвимости бяха наречени Meltdown и Spectre. Проблемът, в по-малка степен, визира и част от продуктите на AMD и ARM.
още по тематиката
Всички искове към Intel са подадени в Съединени американски щати – в щатите Калифорния, Орегон и Индиана. Обвиняват компанията, че не е уведомила незабавно за уязвимостите, защото се допуска, че е знаела за това още през юни м.г.

Нещо повече, появиха се информации, че CEO-то на Intel Браян Крзанич е продал съвсем всичките си акции – на стойност 24 млн. $ – в миг, когато към този момент е знаел за съществуването на уязвимости.

Не е изключено сходни искове да бъдат подадени и към съперника AMD, както и към разнообразни производители на процесори с архитектура ARM, отбелязва Gizmodo.

Същевременно, първите проби след пуснатите софтуерни кръпки демонстрират, че за крайните консуматори на практика няма проблем, като се изключи избрани задания, при които продуктивността може да падне с до 50%. Някои експерти са на мнение, че за цялостното премахване на уязвимостите е нужна подмяна на CPU-то.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР