Обвиняемият за убийството на Женския пазар Константин Дамов остава за

...
Обвиняемият за убийството на Женския пазар Константин Дамов остава за
Коментари Харесай

Оставиха за постоянно в ареста обвиняемия за убийството на Женския пазар

Обвиняемият за убийството на Женския пазар Константин Дамов остава за непрекъснато в ареста. В петък 62-годишният мъж бе арестуван откакто простреля собствен комшия съдбовно в главата поради битов спор за слагане на врата в кулоар на жилищна постройка. Тогава проверяващите обясниха, че двамата дълги години водели разногласия между тях.

Дамов показа документи за неприятно здравословно положение. Според съда, обаче, няма по какъв начин той да бъде пуснат на независимост поради заплаха от осъществяване на ново закононарушение, защото той живее в една кооперация със фамилията на убития Иво Андреев. В своя отбрана, обвиненият Дамов съобщи, че е стрелял, тъй като съседът му пръв е извадил оръжие.

Решението на съда може да се апелира.

В събота стана ясно, чеубийството на Женския пазар се проверява като съзнателно.Досъдебното произвеждане по случая е почнало в изискванията на необходимост и се води в Столична дирекция на вътрешните работи. На място неотложно са пристигнали градският прокурор на СГП дружно със заместник-градски прокурор, управляващ отдел „ Криминален “ на СГП. Предприети са незабавни дейности за събиране и опазване на доказателства и за определяне на всички обстоятелства по случая.

От прокуратурата оповестиха, че врамките на законовите си пълномощия СГП ще извърши всичко належащо, с цел да бъдат изяснени аргументите за осъществяване на убийството и да бъде обезпечено цялостно, обективно и всестранно следствие.

Припомняме, че в петък към обяд съседска война приключи с ликвидиране на мъж на столичния Женски пазар.

Николай Станчев от Столична дирекция на вътрешните работи посочи, че потърпевшият е откаран в " Пирогов ", където умрял още преди да влезе в реанимация. Извършителят е хванат в региона на осъщественото закононарушение.

От откритото досега, проверяващите вършат извод, че ескалацията настава след кавги в годините. Убийството е станало поради монтиране на врата в постройката, където жертвата и причинителят живеели. Разрешително за оръжие не е притежавано нито от жертвата, нито от причинителя.

Според съседи на хипотетичния стрелец тойбил нападателен, а преди години атакувалбременната жена на другсъсед. По информация на живеещите в кооперацията мъжът е някогашен боен, а по-късно работил като водач на маршрутка.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР