Обвиняемият за пране на пари във връзка със строежа на

...
Обвиняемият за пране на пари във връзка със строежа на
Коментари Харесай

Подсъдимият по схемата с АМ „Хемус“ припадна в съдебната зала

Обвиняемият за пране на пари във връзка със градежа на Автомагистрала „ Хемус " Борислав Колев припадна в правосъдната зала по времето, в което състав на Апелативен съд - София четеше определение за налагане на мярка за неотклонение във връзка с същия, оповестиха от съда.

Впоследствие, след първичен обзор и рекомендация на дежурен доктор, беше извикана кола за спешна помощ и обвиненият бе закаран на обзор.

Докато няма мнение от здравно лице за положението на обвинения и в негово неявяване, съдът не може да продължи съвещанието и да дефинира мярка за неотклонение на лицето. По закон това може да стане в негово неявяване единствено при категорично декларирано единодушие от обвинения и отбраната му.

По време на съвещанието през днешния ден юрист Христо Ботев изиска от съда по-лека мярка от наложения домакински арест за Колев. По думите му обвиняването против клиента му е неразбираемо, не е налице заплаха той да извърши закононарушение и не може да заплаши финансовата система на страната. Също по този начин няма заплаха да се укрие.

Адвокат Ботев означи още, че Колев е с чисто правосъдно минало, татко на три малолетни деца, а жена му има медицински проблеми.

В правосъдната зала от държавното обвиняване обявиха, че има задоволително доказателства за пране на пари посредством кухи компании и подставени лица. Също по този начин Национална агенция за приходите е знаела за теглените пари на каса, само че по незнайни аргументи от институцията са бездействали. Според прокуратурата едно от подставените лица в схемата Колев е намерил пред хемодиализата в Монтана, написа Българска национална телевизия.

В правосъдната зала юристът на футболния арбитър съобщи, че следствието е преждевременно и е било комфортно Борислав Колев да бъде посочен като основно настоящо лице, само че той не е бил моторът на схемата. Защитата съобщи, че Колев не отказал да спомага на проверяващите.

Делото е белязано от кавги сред Министерство на вътрешните работи и държавното обвиняване поради оказан напън от чиновници на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори.

Впоследствие управлението на прокуратурата и Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет излязоха с заявления в поддръжка на прокурорите по делото. От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха изказванията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР