Обвиняемият за подпалване на Купола в Благоевград Орлин Соколов, който

...
Обвиняемият за подпалване на Купола в Благоевград Орлин Соколов, който
Коментари Харесай

Подпалвачът на Купола в Благоевград отново в ареста - сега за закана за убийство в кафене

Обвиняемият за подпалване на Купола в Благоевград Орлин Соколов, който е наследник на някогашния юрист, прокурор и арбитър от Дупница С. Соколов, е арестуван в неделя в ареста за закана за ликвидиране.



Орлин Соколов е бил в кафе-аперитив на входа на жк „ Бистрица “ в Дупница. Между него и различен клиент на аперитива – В. Абрашков, зародил спор. В хода на разпрата Орлин Соколов се заканил на Абрашков, че ще го убие.

В. Абрашков е потърсил подпомагане от полицията в Дупница, като се обадил на тел. 112. На място са пристигнали две патрулки с служители на реда и дознател. Всички, които са били в кафе-аперитива, са дали показания, описаха за „ Струма” очевидци на екшъна. Орлин Соколов е арестуван за 24 часа в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Дупница.

За случая е известена прокуратурата в Дупница. Очаква се тя да остави за 72 ч. в ареста Орлин Соколов.

През месец септември 2021 година Орлин Соколов беше арестуван за подпалване на емблематичната постройка Купола в центъра на Благоевград. Дни преди опожаряването Орлин Соколов се бил върнал от гурбет в Англия.

По време на следствието се откри, че Орлин и брат му се забавлявали в пиано бара, който е покрай Купола, само че отказали да си тръгнат, откакто свършило работното време. Наложило се защитата да ги изхвърли от бара.

След като били изхвърлени, те си тръгнали, само че Орлин се върнал с туба с гориво, напръскал с него ел. таблото на пиано бара и го запалил. Той беше разпознат от видеозаписи на камери към мястото на пожара.

Орлин Соколов се опита да избяга след пожара през Калотина, само че беше хванат.

Пожарът нанесе огромни вреди освен на пиано бара и Купола, само че и на останалите здания в съседство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР