Обвиняемият по случая със загиналия таксиметров шофьор в кв. Разсадника

...
Обвиняемият по случая със загиналия таксиметров шофьор в кв. Разсадника
Коментари Харесай

Обвиненият за смъртта на таксиметровия шофьор в София излиза от ареста

Обвиняемият по случая със починалия таксиметров водач в кв. Разсадника - Йосиф Иззе излиза от ареста. Апелативният съд анулира решението на първата инстанция и наложи на Иззе мярка за неотклонение “подписка ”.



Йосиф Иззе /Снимка: БГНЕС, списък

Отбелязвайки, че здравна експертиза още не е подготвена, правосъдният състав уточни, че аутопсията дефинира инфаркт като причина за гибелта на водача. Магистратите прибавиха, че няма доказателства сърдечният проблем да има връзка със сбиването.

Припомняме, че на 9 октомври34-годишният таксиметров щофьор умря след сборичкване в София. Инцидентът стана встоличния кв. " Разсадника " покрай Първа АГ болница " Св. София ".

Случаят докара до митинги на близки и сътрудници на починалия. Таксиметровият отрасъл организира среща с управлението на прокуратурата по тематиката.

" Прокуратурата ще спомага с експертиза на таксиметровия отрасъл за техните законодателни начинания ", заяви Кирил Ризов, почетен ръководител на Съюз „ Такси “, след среща на основния прокурор Иван Гешев и неговите заместници с всички представители на таксиметровите браншови организации и огромни таксиметрови компании.

По мотив случая Гешев сподели, че са разговаряли и за „ систематичния проблем, който провокира такива последици и по какъв метод можем да сме си взаимно потребни, с цел да ограничим и решим тези систематични проблеми, с цел да няма гибел на пътя “.

„ Аз, като основен прокурор, и прокуратурата ще създадем вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост “, добави Иван Гешев.

От държавното обвиняване показаха следните обстоятелства за това какво се е случило на 8 октомври вечерта. Около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, ръководен от умрелия Х. Й., се движи в посока противоположна на посоката за придвижване по ул. „ Рибен буквар “ в столичния ж. к. „ Разсадника-Коньовица “. По ул. „ Хъшове “, перпендикулярна на ул. „ Рибен буквар “, се движи автомобил, ръководен от приятелката на обвинения Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиненият Й. И.

Двата автомобила се засичат и стопират. Починалият и обвиненият слизат от колите и сред тях поражда спор във връзка разпоредбите за придвижването по пътищата. Спречкването прераства във физическа експанзия, като показанията на очевидците не са еднопосочни във връзка с размяната на удари и във връзка с това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата разпра е прекратена, като има показания, че това е станало, защото приятелката на обвинения е извикала полиция. Обвиняемият и умрелият водач на такси се върнали по колите си, само че по-късно сбиването е било обновено. Част от очевидците декларират, че са видели по какъв начин лидерът на таксито набира някого по телефона и по-късно идват трима мъже, които дружно с таксиметровия водач стартират да бият обвинения.

Други очевидци, в противен случай, настояват, че обвиненият е нанесъл побой на таксиметровия водач. Биещите се били разтървани от жители и след намесата на полиция. След прекратяване на багра 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип установил гибелта му.

След случая страната и таксиметровия отрасъл набелязаха ограничения за понижаване на експанзията на пътя посредством слагане на паник бутони и видеорегистратори в такситата и във всички останали транспортни средства за публичен транспорт.

Не е ясно обаче нито по кое време би проработила тази система за сигурност на водачите, нито за чия сметка ще бъде слагането на в допълнение съоръжение.

Междувременно на 19 октомври таксиметрови водачи от разнообразни градове в страната се събраха пред Съдебната палата в София в символ на поддръжка към техния сътрудник Апостол Вълчев. Преди 5 година той бе атакуван с оръжияот клиенти по време на работа, а делото по случая стигна до трета инстанция.

Пред съда, по време на съвещанието, сътрудници на Вълчев показаха съпричастността си към него. От Националния таксиметров профсъюз настояха офанзивите над таксиметрови водачи да бъдат наказвани с оптималната суровост.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР