Обвиняемият хазартен бос Васил Божков, за когото се говори, че

...
Обвиняемият хазартен бос Васил Божков, за когото се говори, че
Коментари Харесай

Васил Божков ще даде днес онлайн пресконференция

Обвиняемият хазартен необут Васил Божков, за който се приказва, че към момента има бизнес в страни като Индия, Кения, Виетнам, а съгласно българската прокуратура – и в Русия, разгласи, че ще даде конференция за медиите в събота, от 12 ч.

Божков ще приказва през лайф стрийм от вкъщи си на ул. " Московска ". Преди три дни апелативният съд реши да го освободи от ареста, пожелан от прокуратурата за част от повдигнатите му 18 обвинявания, и да го остави под домакински арест, напомни " Медиапул ".

След три години самоналожено " заточение " в Обединените арабски емирства, предприемачът изненадващо се завърна у нас на 25 август. Обстоятелствата към прибирането му остават недоизяснени.

През изтеклите три и половина години, до момента в който беше в Дубай, Божков споделяше с българската общност главно посредством персоналната си страница във Facebook. Особено деен бе в първите месеци след бягството си от България и точно от този момент датират разкритията му за десетки милиони рушвети, които е плащал на ръководещата тогава " shaika ". Назованите от него лица бяха някогашният министър председател Бойко Борисов, финансовият му министър Владислав Горанов и пиарката му Севделина Арнаудова. Схемата, по която той си е плащал, с цел да получи за хазартния си бизнес такива закони и регулации, които го устройват, Божков показа в комикс.

До момента обаче не е представял обществено някакви по-сериозни доказателства. Един от юристите му твърди, че е дал пред управляващите на Съединени американски щати цели 25 хиляди страници доказателства в опит да се измъкне от глобите " Магнитски ".

Сегашната изява на Васил Божков ще е първият му действителен контакт с публицисти след завръщането му. Очакванията са той да каже или подскаже в каква посока ще поеме отсега нататък неговият бизнес, както и дали към момента има политически упоритости.

Но най-важното, което Божков евентуално няма да разкрие, е вероятно каква договорка и с кого е сключил, с цел да се върне в България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР