Обвинителят обжалва санкцията пред Районния съд в Бургас, но жалбата

...
Обвинителят обжалва санкцията пред Районния съд в Бургас, но жалбата
Коментари Харесай

Камера засне прокурор Андрей Червеняков да кара с превишена скорост

Обвинителят апелира глобата пред Районния съд в Бургас, само че жалбата му бе отхвърлена

, прокурор от Окръжна прокуратура - Бургас, е сниман от камера на КАТ да кара автомобила си с превишена скорост край пътен възел „ Юг “ – до кв. Крайморие.

За административното нарушаване излиза наяве от решение на Районния съд в, който е оставил без почитание жалбата на магистрата против наложената му глоба от 100 лв..

Съдът  независимо е признал за отговорен сътрудник, показвайки, че разпоредбите важат за всички.

Червеняков е сниман зад кормилото на „ Инфинити Q50 “ на 15 юли 2022 година, към 12 часа .  По това време там е въведено краткотрайно ограничаване от 50 км/ч поради ремонта на пътя.

Водачът обаче е минал през този сектор със 79 км/ч. Издаден му е електронен фиш от 100 лв..

Червеняков обаче е обжалвал санкцията пред Районния съд в Бургас .

Съдия Тодор Митев се е произнесъл през вчерашния ден, обявявайки жалбата за неоснователна. Той е приложил съществени претекстове, нещо, което е нехарактерно за каузи с сходен веществен интерес.

Изискан е и отговор от Община Бургас, откъдето са изпратили заповед за краткотрайна организация на придвижването и въвеждането на ограничаване със знак B26 до 50 км/ч. Електронният фиш съдържа всички наложителни реквизити и няма позволени основни процесуални нарушавания, регистрира съдът.

Постановлението е издадено на 30.07.2022, т.е. – в границите на тримесечния период по член 34 от Закон за административните нарушения и наказания. Имало е и подложен знак за ограничаването на скоростта, написа арбитър Митев.

Не се откриват условия, които да сочат, че е имало изключителна причина, заради която знакът да остане неусетен от лидера. Наличието на трафик не е такава причина “ , стимулира се магистратът.

Прокурор Андрей Червеняков е държавен обвинител от кариерата с дълъг стаж и безупречна професионална биография.

Автомобилът му е от междинен клас, по-стар модел с пазарна цена към 40 хил.лева, научи Флагман.бг.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР