Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура-Варна срещу 39-годишния Н.Н.,

...
Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура-Варна срещу 39-годишния Н.Н.,
Коментари Харесай

Съдят мъж, използвал чужда банкова карта за онлайн плащания

Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура-Варна против 39-годишния Н.Н., който, при изискванията на продължавано закононарушение, употребявал непозната банкова карта без единодушието на притежателя й за осъществяване на онлайн заплащания – закононарушение по член член 249, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В началото на юни 2021 година мъж от Варна изгубил портфейла си без да разбере незабавно. В него той държал персоналната си карта, дебитна карта и две кредитни карти. Когато открил, че движимостта му липсва алармирал и изискал блокиране на банковите карти. При контакт с една от банките станало ясно, че е изработен опит за трансакция, който останал безрезултатен. Но след диалог със чиновници от втората банка, била получена информация за непозволени транзакции на стойност 1250 лв., направени в уебсайт за онлайн залагания.

В хода на следствието на случая станало ясно, че на 6 юни 2021 година, била направена регистрация в уебсайт за електронни
залагания на името на съдържателя на банковите карти, посредством която били осъществени няколко зареждания на суми. Установена била самоличността на мъжа, направил нерегламентираните дейности – Н.Н. на 39 години. Той се сдобил по незнаен метод с платежните принадлежности и се възползвал от тях непозволено. Прехвърлил сумата от 1250 лв. към направения от него акаунт в уеб страницата за залози, тъй че да може да се възползва свободно от нея.

Обвиняемият не е прочут на органите на реда и не е осъждан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 до 8 години, както и санкция до двойния размер на получената сума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР