Обвиненията в реваншизъм от страна на ГЕРБ, които управляваха официално,

...
Обвиненията в реваншизъм от страна на ГЕРБ, които управляваха официално,
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Репресия срещу ГЕРБ? Пускам сълза от умиление

„ Обвиненията в реваншизъм от страна на ГЕРБ , които управляваха публично, звучат като опрощение. Когато идват от страна на Движение за права и свободи обаче, които настояват, че не са управлявали, будят неразбиране “, съобщи националният представител Николай Хаджигенов от „ Изправи се БГ! “ Ние идваме! “.

„ Ако не сте управлявали, тогава няма реваншизъм “, уточни Хаджигенов. Изказването му пристигна в отговор на идентични позиции, изразени от депутати от двете политически сили в границите на дебата за основаване на Временна комисия за изясняване на обстоятелства и условия за използването на СРС от Министерство на вътрешните работи във връзка с български жители, участващи в предизборната акция и изборния развой за 46-то Народно събрание, препоръчана от ГЕРБ-СДС.

Намирам, че настояването за основаване на тъкмо подобен вид комисия е забавно. Някой от вас задава ли си въпроса какво работи основния прокурор на Република България? Защото нещата, за които приказваме, не са ли закононарушения?, попита риторично Хаджигенов от парламентарната естрада. Според него те се правят от десетилетия и се правят от всички. „ Всеки един основен прокурор, някак си комфортно пропуща тези, които са на власт, след което се обръща против тях. Същата тази прокуратурата в този момент проверява нас, като причинители на опит за въоръжено въстание ", сподели адв. Хаджигенов.

Разследването е по член 95 от Наказателен кодекс, Глава първа: Престъпления срещу републиката – раздел Измяна, който гласи, че всеки, който „ за да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в осъществяването на опит за прелом за принудително завладяване на властта в центъра или по места, или в протест, или във въоръжено въстание, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до двадесет години, с пожизнен затвор или с пожизнен затвор без подмяна “.

Този текст, основан през 1968 година, не е употребен в никакъв случай, акцентира Николай Хаджигенов и направи паралел с дейностите на служебното държавно управление против пазаруването на гласове - за връчване на предупредителни протоколи на партийни деятели и обвинени длъжностни лица да съблюдават закона, несъмнено от ГЕРБ като принуда.

„ От друга страна има голямо ОПГ, експлоатирани са голямо количество СРС-та, целият запас на Министерство на вътрешните работи е впрегнат да работи против спокойно протестиращите български жители. Всяка една работа, в това число тези, на които не им е работа, като Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи, работят това. И в същото време, видите ли, имало принуда против ГЕРБ. Това е моментът, в който пущам сълза от трогване “, безапелационен бе Николай Хаджигенов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР