Обвиненията на американските власти за участие на Русия в кибератаки

...
Обвиненията на американските власти за участие на Русия в кибератаки
Коментари Харесай

Москва твърди, че обвиненията за руски кибератаки в ЕС са недоказани

Обвиненията на американските управляващи за присъединяване на Русия в хакерски атаки против европейски страни са недоказани, съобщи съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов.

Изявлението му идва, откакто Германия и Чехия упрекнаха Русия, че е атакувала разнообразни цели в двете страни. Според Берлин, измежду целите на Москва са били членове на немската Социалдемократическа партия. Германия твърди, че разполага с доказателства, че те са дело на хакерската група с име " Фенси Беър ", ръководена от съветските разследващи служби. От Прага също потвърдиха, че са били обект на хибридни закани от същата групировка.
Прочетете още
Страните-членки на Европейски Съюз осъждат твърдо тази акция за хакерски атаки, съобщи посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Тези офанзиви са ориентирани към цели в Германия, както и към цели в други европейски страни и Украйна. Много съм признателна на Европейския съюз и НАТО, че осъдиха недвусмислено и ясно тези кибер- и хибридни закани. Стоим един до друг пред лицето на тази съветска експанзия и сме решени да защитим нашите демокрации. Тези кибер офанзиви съставляват опасност за нашата народна власт, за нашата национална сигурност и за нашите свободни общества. Отново призоваваме Русия да приключи сходни действия “, съобщи Нанси Файзер, министър на вътрешните работи на Германия.

" Мога да потвърдя, че в Чехия се борим с повтарящи се хакерски атаки против сериозна инфраструктура, държавни публични институции и политически партии и придвижвания. Мога също по този начин да потвърдя информацията, предоставена ни от министър Файзер, че Руската федерация и нейното военно разузнаване са причинителите на тези офанзиви ", акцентира Вит Ракушан, министър на вътрешните работи на Германия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР