Обвиненият за тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков

...
Обвиненият за тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков
Коментари Харесай

Съдът остави убиеца на Милен Цветков в ареста

Обвиненият за тежката злополука, при която почина журналистът Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста, реши късно нощес Софийският градски съд, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според съда може да се направи обосновано съмнение, че Николов е провокирал злополуката. До това съмнение се стига на база доказателствата - собствеността на автомобила и показанията на очевидците.

Съдът се базира на показанията на няколко очевидци. Един от тях - Денислав Бодичев е описал в детайли контузиите по тялото на Цветков и разказал, че журналистът е бил с колан. В колата му, след удара, се е задействала и въздушна възглавница.

Видеотехническата експертиза към момента е непълна, уточни съдът и записа, че тя ще е от изключително заничане механизма на удара. Бодичев споделил, че съгласно него джипът се движел с към 100 км в час, а след удара колата на Цветков се отместила с 15 метра напред, когато се и завъртяла.

Десислава Николова (майката на Кристиан), декларирала, че е напуснала София на 15 април и се върнала на 19 април вечерта, тъй като й споделили, че синът й арестуван.

Други очевидци пък описват, че още на място полицията е открила кой е карал колата и кой се е возил в нея.

Кристиан е отказал да взе участие в различаване, както и да даде биологичен материал за проба.

След обзор е открито, че Николов е употребявал амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин и лексотан. И всичко това, съгласно лекарите, е станало 24 часа преди прегледа, като в този интервал влиза и злополуката.

Съдът счита, че Николов е съзнавал риска, който поема след приема на четирите типа упойващи субстанции. Но няма данни той да има психологични проблеми.

Когато деецът не желае общественоопасни последствия или не би желал да настъпят, само че нарушава разпоредбите за придвижване, се смята, че умишлено ги позволява, т.е. има възможен предумисъл, записа в претекстовете си арбитър Мина Мумджиева.

Употребата на упойващи субстанции има изключително значение за Николов. Изводът за това е тяхната разнородност и точно това прави специфичността на случая, уточни още съдът и добави, че няма гаранции, че той ще се въздържа от приложимост на сходни субстанции отвън ареста.

Освен това има заплаха младежът да се укрие и поради това, че учи в чужбина.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР