Обвиненият в убийството на IT специалистката Алена Щерк - Виктор

...
Обвиненият в убийството на IT специалистката Алена Щерк - Виктор
Коментари Харесай

Буболечки натиснаха Виктор Спига в ареста

Обвиненият в убийството на IT специалистката Алена Щерк - Виктор Спига, се оплака, че бил нахапан от буболечки в следствения арест на бул. " Г.М. Димитров “. 

Той направи това посредством своя юрист, който настоя в събота пред Софийския градски съд на чужденеца да бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която да откри дали Спига има алергия, както и дали тези ухапвания биха довели до алергичен потрес и гибел. 

Съвет

Магистратите оставиха настояването без почитание и посъветваха обвинения да се обърне към медицинските лица в следствения арест. Софийски градски съд остави Спига в ареста.

Определението не е дефинитивно и Спига може да го апелира пред САС. ДНК експертиза, съгласно която кръвта от Алена е по сифоните на мивките в дома на чужденеца, го заковават.

Според проверяващите Спига се е измил усърдно и се е опитал да заличи следите си. Освен това в съда стана ясно, че пуерториканецът е склонявал своя позната да му обезпечи оправдание, казвайки, че в нощта на убийството на 26 против 27 май е била с Виктор. 

Вино

След изгубването на Щерк Спига напуснал страната с автомобил чартърен през Гърция.

Оттам той е отпътувал в Италия. Именно там бе задържан, а след това върнат у нас. По думите на отбраната му Спига не е бягал и не се е крил. Той даже напазарувал вино с желанието да го продава в България, аргументираха се юристите, написа " Телеграф ".

Според проверяващите претекстът за жестокото ликвидиране е ревнивост. Главата на Алена била размазана с непостоянен тъп предмет. Тя изчезна в края на май месец, няколко дни по- късно тялото й бе намерено на бунище край Радомир.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР