Обвинения за подкопаване на мира в Европа си размениха руският

...
Обвинения за подкопаване на мира в Европа си размениха руският
Коментари Харесай

НАТО и Путин в задочен спор чии войски заплашват стабилността в Европа

Обвинения за подкопаване на мира в Европа си размениха съветският президент Владимир Путин и управлението на НАТО. Всяка от двете страни в разногласието сочи преместването на военните сили и инфраструктура на другата като деяние, заплашващо интернационалната сигурност, оповестяват международните организации.

След среща с финландския си сътрудник Саули Нинистьо, Путин означи, че военната инфраструктура на НАТО се придвижва към границите на Русия, усилват се техниката на Алианса, персоналният състав и броят на ученията покрай съветските граници, а там се разпростират и системи за противоракетна защита, които можели да се употребяват и за нахлуване.
Британски изтребители отново гониха съветски самолети над Черно море Разпознати са като изтребители Су-30
Путин съобщи, че Русия е подготвена да разиска с НАТО правила за полетите на военната авиация. По думите му Финландия е направила предложение в тази посока, а Русия го приветства. " Готови сме да обсъждаме това с нашите сътрудници от НАТО, само че те се отхвърлят от това. Смятам, че това е неконструктивна позиция ", съобщи Путин.

Изказването му провокира реакция от страна на НАТО. " НАТО разположи 4000 бойци в източната част на алианса, с цел да възпре възможна експанзия. Тези войски не могат да се съпоставят с дивизиите, ситуирани от Русия. За разлика от алианса, Русия има бойци в Украйна, Грузия и Молдова срещу волята на техните държавни управления ", акцентира представителят на Алианса Оана Лунджеску.

Говорителката опроверга също изказвания на Путин, че западният боен алианс отхвърля да разисква с Русия разпоредбите за военните полети. Тя сподели, че въпросът е предмет на диалози на доста общи военни конгреси като Съвета НАТО-Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР