Обвинен в разпространение на хероин и метаамфетамини ще продължи да

...
Обвинен в разпространение на хероин и метаамфетамини ще продължи да
Коментари Харесай

Съдът окончателно остави в ареста обвинен за разпространение на дрога, задържан в Силистра

Обвинен в разпространяване на хероин и метаамфетамини ще продължи да търпи най-тежката мярка за неотклонение

Мъж, упрекнат в наркоразпространение в Силистра, ще продължи да бъде арестуван под стража. Това реши Варненският апелативен съд, като удостовери определение на Силистренския областен съд, с което е била отхвърлена молбата на обвинения за по-лека мярка за неотклонение. Производството пред въззивната инстанция бе формирано след постъпила тъжба от отбраната.

Християн И. е притеглен към наказателна отговорност за разпространяване на наркотични субстанции при изискванията на продължавано закононарушение. Прокуратурата счита, че той се е занимавал с тази активност сред ноември 2022 година и януари тази година. Разпитани очевидци настояват, че се снабдявали от 29-годишния мъж с хероин и метаамфетамини. Има данни, взети поради от Окръжния съд, че той е разпространявал на медиатори, които ги продавали на уличния пазар и отчитали облагата си на него.

Пред въззивната инстанция юристът на Християн уточни, че най-тежката мярка е нецелесъобразна и незаконосъобразна. Той сложи под въпрос съществуването на обосновано съмнение за авторството на действието.

Представителят на Апелативната прокуратура се солидаризира със съображенията на Окръжния съд, защото доказателствата не са разколебани. Още повече че са събрани нови такива, които поддържат обвиняването.

Апелативният съд реши, че жалбата на отбраната е неоснователна. Горната инстанция съобрази повдигнатото обвиняване за разпространяване на опиати при продължавано закононарушение, което законът санкционира с отнемане от независимост. Доказателствената цялост не дискредитира извода за обосновано съмнение за съпричастността на обвинения към вмененото му действие. Напротив, доказателствата са еднопосочни  и приказват за разпространителска предприемчивост на хероин и метаамфетамин. Опасността при по-лека мярка Християн И. да извърши закононарушение се извлича от характерността на незаконната активност и организацията, основана по разпространяването на противозаконни субстанции. Пряка е и заплахата от реализиране на закононарушение против правораздаването посредством оказване на влияние върху очевидци.

С тези претекстове Апелативен съд – Варна заключи, че определението на Окръжния съд е законосъобразно и обосновано, като го отхвърли само в частта, в която е бил избран двумесечен период, в който не се позволява ново искане за смяна на мярката. Съдебният акт не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР