Обувките ви миришат ужасно, когато ги събуете? Спокойно, има решение.

...
Обувките ви миришат ужасно, когато ги събуете? Спокойно, има решение.
Коментари Харесай

Ето как можете да се отървете от неприятната миризмата на обувките

Обувките ви миришат извънредно, когато ги събуете? Спокойно, има решение.

Китайският уебсайт WeChat дава няколко съвета, с които елементарно ще се справите с неприятната миризма.



С кора от мандарина

Зимата е сезонът на мандарините. Не изхвърляйте кората, откакто сте изяли месестата част - поставете я в обувките и я оставете там за една нощ. На сутринта ще видите, че миризмата е по-слабо изразена.
 

Със сода за самун

Сода за самун може да се откри в съвсем всяка кухня. Тя всмуква потта и неприятните миризми. Поръсете малко сода за самун върху обувката и я оставете за една нощ. Когато пристигна време да обуете обувките си, изхвърлете содата за самун. Ще откриете, че характерната миризма е изчезнала.

С репелент срещу комари

Много хора купуват през лятото флакон с репелент против комари, който нормално не се изразходва изцяло. Ако имате останал, капнете малко върху хартиена салфетка и я сложете в обувките си. Репелентът против комари съдържа несъмнено количество алкохол, който може да убие бактериите в обувките ви.



С.. монети

Ако в дома ви има медни монети, сложете ги в обувките си. Факт е, че монетите съдържат медни йони, които потискат растежа на бактериите.

А с цел да не стигате до сходни проблеми...

1. Изберете дишащи обувки.

2. Изсушавайте мокрите обувки деликатно.

3. Излагайте постоянно обувките си на слънце - слънчевата светлина оказва помощ да се предотврати образуването на неприятни миризми.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР