Обучението по нови технологии, иновации и предприемачество ще заема все

...
Обучението по нови технологии, иновации и предприемачество ще заема все
Коментари Харесай

МОН залага на обучения по нови технологии и иновации

Обучението по нови технологии, нововъведения и предприемачество ще заема все по-важна роля в цялостното обучение на учениците. Бъдещето принадлежи на нациите, които могат да развиват тези умения. Затова Министерството на образованието и науката (МОН) ще поддържа тези процеси.

Това сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков по време на 23-ия панаир на ученическите компании по плана " Интегративно практическо образование ", проведен от Националната търговско-банкова гимназия, заяви пресцентърът на МОН.

Акад. Денков особено поздрави уредниците на събитието, което е извънредно значимо за професионалната реализация на учениците. " В научната област всичко стартира с олимпиади, национални надпревари и реферати, а в професионалното обучение - с подготвителни компании, които учат младежите по какъв начин да се развиват в света на бизнеса. Това не става с уроци и учебници, а с на практика дейности в действителна среда ", сподели просветителният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Министър Николай Денков благодари на обществените сътрудници и на висшите учебни заведения за дейното съдействие в тази област. Според него връзката сред професионалните гимназии и висшите учебни заведения ще продължи да се задълбочава през идващите години.

В Националната търговско-банкова гимназия се образоват 1344 възпитаници от шест специалности. Там се организира образование в 60 образователни предприятия, от които 32 образователни компании, 22 търговски банки и шест застрахователни компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР