Обучението на учениците ще продължи в електронна среда. На този

...
Обучението на учениците ще продължи в електронна среда. На този
Коментари Харесай

Обучението продължава в е-среда и без оценки

Обучението на учениците ще продължи в електронна среда. На този стадий в учебната документи не е належащо да се вписват оценки, а учителите би трябвало да наблюдават ангажираността и интензивността на всеки собствен възпитаник.

Това оповестяват от Министерство на образованието по отношение на удължение на периода на въведените противоепидемични ограничения със заповед на министъра на опазването на здравето.

Министерството на образованието и науката изпраща и рекомендации към учебните заведения по преценка на учителите да се редуват уроци за извършения с преподаването на нови познания, както и да се употребяват по-пълноценно опциите на проектно-базираното образование.

До 12 април 2020 година работните дни за учителите ще са неприсъствени в учебно заведение, разпорежда още Министерство на образованието и науката.

Припомняме, отдалеченото образование на възпитаници започва на 16 март рисково поради оповестеното изключително състояние в страната по отношение на разпространяването на ковид. Точно преди този момент в доста области учениците бяха във грипна почивка поради епидемията от грип вид Б. В образованието на учениците се включи и публичната телевизия Българска национална телевизия, която пуска на 2 и 4-ти канал уроци. В помощ на учители и възпитаници от платформата Уча.се оповестиха безвъзмезден и отворен достъп.

От МОН регистрират забележителен триумф в провеждането на отдалеченото образование, макар че в първия ден се оказа, че близо 2000 учители са останали офлайн.

Засега остава отворен въпроса дали ще се наложи удължение на образователната година, макар че просветителният министър Красимир Вълчев бе безапелационен, че нулева година няма да се афишира. Отворен стои и въпросът с датите за външното оценяване и матурите, надлежно за 7-ми, 10-ти и 12-ти клас. За десетокласниците това би трябвало да е първата година, в която ще държат зрелостни изпити, а изпитите след 12-ти клас са обвързани с кандидатстудентската акция на ВУЗ-овете.

На формалната страница на Министерството образованието и науката към този момент е разгласен " Телефон е-образование " 0800 10 112. На него могат да се насочат въпроси и оферти, свързани с образователния развой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР