Обстановката в Атика продължава да се нормализира. По информация на

...
Обстановката в Атика продължава да се нормализира. По информация на
Коментари Харесай

След пожарите в Гърция: Пътните артерии са отворени и трафикът се движи нормално

Обстановката в Атика продължава да се възстановява. По информация на посолството ни в Атина пътните артерии са отворени и трафикът се движи обикновено, оповестиха от Министерство на външните работи. Електроподаването е възобновено, като се изключи северната част на региона, където пожарите нанесоха вреди по електропреносната мрежа, което постанова краткотрайни спирания на тока.

Магистралата от Атина за България е отворена в двете направления. Промените в пътната конюнктура в Гърция могат да бъда проследени на уеб страницата на гръцката полиция .

Най-тежко продължава да е ситуацията с пожарите на остров Евбея. Извън надзор е огромният пожар сред селата Галацадес и Авгария. Има заплаха огънят да доближи курортните селища Едипсос и Орей на северозападното крайбрежие на острова. Същевременно, още веднъж се разпалват незагасени огнища край селата Гувес, Кастри и Асими. Продължават дейностите по възобновяване на електричеството в засегнатите от пожарите региони в северната част на острова.

В Пелопонес още веднъж е сериозна обстановката край Гортиния, Аркадия. Повторно са се разгорели редица пожари край селата Капелица, Ливадаки, Тубици и Илия. Под надзор, въпреки и недогасен, е пожарът край Мегалополис, централен Пелопонес.

Посолството в Атина продължава да следи развиването на обстановката, като е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители на телефоните на задачата - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220. През миналите 24 часа няма постъпили сигнали от потърпевши български жители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР