Общуването, наблюдателността, самообладанието и други качества се нуждаят от усъвършенстване(снимка:

...
Общуването, наблюдателността, самообладанието и други качества се нуждаят от усъвършенстване(снимка:
Коментари Харесай

Уменията, които определят работното място на 2021


Общуването, наблюдателността, самообладанието и други качества се нуждаят от рационализиране
(снимка: CC0 Public Domain)

С масовизиране на отдалечената работа, поради коронавирусната пандемия, онлайн образованията, свързани с киберсигурност и хибридни технологии, са се нараснали, регистрират лекторите от просветителния уебсайт Udemy. Наскоро те дори разгласиха отчет, очертаващ главните трендове в образованието за 2021 година

Общуването, наблюдателността, самообладанието и други личностни качества имат потребност от рационализиране наред с софтуерни познания в региона на боравенето с данни, хибридните системи и други Ето кои – съгласно – са знанията и качествата, които се чака да дефинират работното място през 2021 година

Самообладание

Основната наклонност в листата се концентрира върху уменията за подкрепяне на „ самообладанието ”. Управлението на тревогата, психическата резистентност и ръководството на напрежението са качества, от които хората се нуждаят в този момент. През 2020 година курсовете за умения от този тип са били с близо 1000% по-посещавани от нормалното (да, хиляда % регистрират в Udemy). Смята се, че „ нарасналото търсене на продуктивност и умения, касаещи, демонстрират, че чиновниците се стремят да овладеят мозъка си и да управляват по-добре себе си и времето си ”.

Сътрудничество

Сътрудничеството е предизвикателство в условия на отдалечена работа. Особено значими са качествата за, чуване, бизнес-комуникация, бизнес-писане, бизнес-етикет. Много скъпи са качествата за ръководство на спорове и междуличностни взаимоотношения. Важни тук са и психическите умения – разчитането на невербални сигнали в средата, в която рядко или въобще не се виждаме онлайн.

Грамотност в боравенето с данни

Боравенето с данни става все по-важно и далновидните работещи хора влагат в себе си в този момент, с цел да са подготвени за новите условия на пазара на труда. Според Udemy, „ грамотността в е новата компютърна просветеност ”. Добре пристигнали са вложенията във всевъзможни форми на бизнес-анализи, визуализация на данни и други сходни.

Автоматизация

Цифровата промяна се форсира по време на пандемията Covid-19. В същото време курсовете за възстановяване на уменията за също са се нараснали през последната година, съгласно отчета. Особено значими са те за работещите в софтуерната промишленост – там сходни качества са напряко „ наложителни ” към този момент.

Хибридни технологии

В крайник с развиването на софтуерните системи, употребявани от организации и предприятия по целия свят, нараства смисъла на уменията за боравене с облачни системи и работа в хибридна софтуерна среда. Гъвкавото () ръководство на планове е доста ценено, както и уменията. Нараства и ползата към технологии и решения за облачни калкулации.

Кибер отбрана

Атаките по отношение на осведомителните системи на всички типове организации означиха скок при започване на пандемията. Отделите по осведомителна сигурност се оказаха претрупани. Обученията по в този момент са едни от най-търсените и най-ценените, съгласно Udemy. С прекосяването към отдалечена работа значими станаха общите тематики за образование, в това число „ информация, мрежа, безжична мрежа и уеб сигурност ”. Това не е изненада в миг, когато ИТ екипите търсят най-хубавия метод да структурират „ безвредна отдалечена работна мощ ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР