Общото събрание на "Централен депозитар" АД избра Надя Даскалова за

...
Общото събрание на "Централен депозитар" АД избра Надя Даскалова за
Коментари Харесай

Централен депозитар с нов член на съвета на директорите

Общото заседание на "Централен депозитар " АД избра Надя Даскалова за член на съвета на шефовете, оповестиха от сдружението. Даскалова е държавен специалист в дирекция "Регулация на финансовите пазари " в Министерството на финансите като заема тази позиция към този момент 10 години. В това си качество тя дава отговор за изследването и разбора на правото и практиката в Европейски Съюз в региона на финансовите пазари и финансовите услуги, дава мнения по законопроекти и взе участие в Работна група "Финансови услуги " към Съвета на Европейския съюз.

"Влизането на Надя Даскалова в съвета на шефовете на "Централен депозитар " АД е директен израз на уговорката на страната към развиването на финансовия пазар в България. Убеден съм, че със задълбочените си знания и сериозен опит в региона, тя ще способства интензивно за сполучливото използване на европейските регламенти и пълноправното консолидиране на институцията към интернационалните инфраструктури ", означи Васил Големански, изпълнителен шеф на "Централен депозитар " АД.

Преди да постъпи в Министерство на финансите, близо две години, Надя Даскалова дава отговор на експертно равнище за внедряването на водещи интернационалните стандарти в "Централен депозитар " АД. В съвета на шефовете тя заема мястото на Иван Такев - изпълнителен шеф на "БФБ-София ". Мандатът й е за идващите четири години.

На постоянното си съвещание, акционерите на "Централен депозитар " АД одобриха също отчета на съвета на шефовете за активността на сдружението и заверения му финансов доклад за 2017 година. Те утвърдиха предлагането с насъбраната неразпределена облага от 99 714 лева да бъде отчасти покрита загубата за предходната година. Общото заседание освободи от отговорност членовете на съвета на шефовете за активността им по ръководство на "Централен депозитар " АД за миналата година и утвърдиха одиторска компания, която да одитира и завери годишния доклад на сдружението за 2018-а.

" Централен депозитар " АД е единствената организация в България, която реализира сетълмент на безналични корпоративни скъпи бумаги. Акционери в депозитаря са Министерство на финансите, огромните търговски банки и капиталовите медиатори в България, участващи интензивно на пазара за скъпи бумаги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР