Общото събрание на Техническия университет - София избра проф. дн

...
Общото събрание на Техническия университет - София избра проф. дн
Коментари Харесай

Проф. Иван Кралов е новият ректор на Техническия университет - София

Общото заседание на Техническия университет - София избра проф. дн инж. Иван Кралов, доскорошен зам.-ректор по научна и приложна активност за ректор на университета за четиригодишен мандат от декември 2019 година до ноември 2023 година.

Иван Кралов е машинен инженер, лекар на науките, професор. Завършил е компетентност " Технология на машиностроенето и металорежещи машини " в Техническия университет - София през 1994 година Защитил е дисертация ( " лекар " ) през 1999 година в научно направление " Динамика, здравина и надеждност на машините " и дисертация ( " лекар на науките " ) през 2019 година в научно направление " Приложна механика ".

Постъпва в ТУ - София през септември 1999 година и до декември 2005 година заема университетските длъжности помощник, старши помощник и основен помощник в катедра " Механика ". От януари 2006 година е определен за доцент, а от май 2014 година за професор в същата катедра.

Заемал е следните административни длъжности в ТУ - София: началник на лаборатория " Вибрации и акустичен звук ", от февруари 2008 година до март 2011 година - зам.-ръководител на Научно-изследователския бранш, а от април 2011 година до сегашния миг - зам.-ректор по научна и приложна активност на университета.

Автор и съавтор на повече от 130 научни изявления, патенти и потребни модели.

Председател на секция " Технически науки " и зам.-председател на Съюза на учените в България. Председател и член на организационните и научни комитети на няколко национални и интернационалните конференции.

Стратегическа цел в програмата на новия ректор е преобразяване на Техническия Университет - София от одобрен народен водач в техническото обучение и научните проучвания в различим и конкурентен европейски учебен и проучвателен център и включването му в европейска мрежа от университети.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР