Общото количество електроенергия, изтъргувана за март на пазара Ден напред

...
Общото количество електроенергия, изтъргувана за март на пазара Ден напред
Коментари Харесай

Енергийната борса отчете над 12% ръст на изтъргуваната електроенергия за март

Общото количество електрическа енергия, изтъргувана за март на пазара " Ден напред " на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ), e 2 656 219,3 мегаватчаса (MWh), което e с 12,1% повече по отношение на предходния и с 15,3% повече по отношение на същия месец на предходната година, съобщи БТА, базирайки се на данни от БНЕБ.

Средната месечна цена за базов товар е 487,45 лева за мегаватчас и е с 32,7 на 100 по-висока по отношение на предходния месец.

Средната месечна цена за базов товар ел. сила на БНЕБ се движеше към 250 евро, което е под междинната месечна цена на районната борса OPCOM (Румъния) - към 274 евро, HUPX (Унгария) - към 285 евро, и HenEx (Гърция) - към 272 евро.

  " АЕЦ Козлодуй " ЕАД и " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " ЕАД са измежду първите трима най-активни участници на пазара " Ден напред " за март по чисти търгувани количества.

Общото количество изтъргувана ел. сила за март на БНЕБ на пазар " В рамките на деня " e 69 872,9 MWh, което е с 1,4 на 100 повече по отношение на предходния и с 30,7 на 100 по-малко по отношение на същия месец на предходната година.

Месечната среднопретеглена цена е 513,85 лева за мегватчас и е с 42,6 на 100 над февруарската.

В топ 3 на най-активните участници на пазар " В рамките на деня " през месеца по чисти търгувани количества са  " Ей и Ес Гео Енерджи " ООД, " Енерджи Съплай " ЕООД и " Мост Енерджи " АД. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР