Общото честване на 150 години от рождението на Гоце Делчев

...
Общото честване на 150 години от рождението на Гоце Делчев
Коментари Харесай

Няма да има общо честване на Гоце Делчев от България и Македония |

Общото честване на 150 години от рождението на Гоце Делчев от България и Северна Македония няма да се състои. 

Министър-председателят Кирил Петков ще сервира венец пред паметника на " Гоце Делчев " в Борисовата градина на следващия ден дружно с краткотрайно ръководещият посолството на Република Северна Македония в България Владимир Кръстевски, оповестиха от Министерския съвет. Премиерът Петков ще взе участие в събитието след края на блиц контрола в Народното събрание, прецизират от " Дондуков " 1. 

България и Северна Македония приготвят взаимно честване на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, разгласи министър председателят Кирил Петков по време на чуването си пред Народното събрание в петък в отговор на въпрос от някогашната външна министърка от ГЕРБ Екатерина Захариева. 

Покрай известие на Българска телеграфна агенция за откриването на националния пресклуб на организацията в Скопие в деня на рождението на Гоце Делчев се разбра, че на събитието са поканени да участват външният министър Теодора Генчовска и ръководителят на медийната комисия в Народно събрание Тошко Йорданов.

От Министерство на външните работи до този миг няма информация дали Генчовска ще води българската делегация в Скопие и кой ще бъде в състава ѝ. 

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски и външният министър на страната Буяр Османи няма да участват на утрешното честване на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев, тъй като са в чужбина, заяви Българска национална телевизия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР