Общопрактикуващи лекари излизат на протест пред Министерството на здравеопазването. Те

...
Общопрактикуващи лекари излизат на протест пред Министерството на здравеопазването. Те
Коментари Харесай

Общопрактикуващи лекари на протест с искания за намаляване на административната тежест в работата им

Общопрактикуващи лекари излизат на митинг пред Министерството на здравеопазването. Те упорстват за понижаване на административната тежест в работата им и да отпадне условието да водят доклади с описи на касовите бележки за прегледан пациент.

Джипитатата упорстват още всички лица, освободени от потребителска такса, да заплащат цялостния й размер при персоналния доктор, а сумата по-късно да им бъдат възстановявана. Личните лекари се афишират и против условието да са 24 часа разполагаем.

Пред БНР ръководителят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов изясни: „ Това е подготвеност за митинг. Все още не са ефикасни протестни дейности. Това, което преля чашата, е този спомагателен доклад и ежедневно, при всеки един пациент, който е в пенсионна възраст, разказване на фискалния му бон в обособен доклад, което лишава време, затруднява работата и в последна сметка с нищо не усъвършенства здравното ни обслужване. Фирмите, които създават тези апарати, нямат такава алтернатива да се зареждат автоматизирано с нашия програмен продукт. Дори и да има връзка, по-късно в края на месеца би трябвало да приготвя обособен доклад, който да го изпратя и по-късно очаквам неизвестно какъв брой месеца да изплащат цялостния размер на таксата ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР