Общоградският празник за Световния ден на водата ще се проведе

...
Общоградският празник за Световния ден на водата ще се проведе
Коментари Харесай

Пловдивски ученици отбелязват Световния ден на водата

Общоградският празник за Световния ден на водата ще се организира на 22 март от 11 часа в Спортната зала на СУ „ Св. Патриарх Евтимий “ на ул. „ Г. М. Димитров “ № 20.  Повече от 350 деца към този момент са декларирали предпочитание си да се включат  в празника. Те ще покажат свои авторски планове, върху които са работили цяла година  и ще подредят галерия от картини и постери на водна тема.Учениците ще показват и добитите си знанията посредством проява на водни опити.

Инициативата се организира за осма година и се взаимна на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “, община Пловдив, „ ВиК “ ЕООД и Регионална инспекция за опазване на околната среда и РЛ към Изпълнителна агенция по околна среда. В организацията ще се включи и Институтът по риболовство и аквакултури, който е  обезпечил рибки, които участниците в празника ще пуснат в река Марица, с цел да се усили популацията на водни животни. За празничното въодушевление ще се погрижат младите реализатори от балет „ Електра “, група по съвременни танци „ Ненси денс “, танцово-музикален отбор към СУ „ Любен Каравелов “.

 През 2018 година тематиката на празника е „ Природата за водата ”, а името на акцията – „ Отговорът е в природата “. Тя е ориентирана към използването на природосъобразни решения за справяне с провокациите, пред които сме изправени в наше време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР