Общо 73 български учени от около 60 университета в 12

...
Общо 73 български учени от около 60 университета в 12
Коментари Харесай

Български учени от цял свят подкрепиха протестите срещу властта


Общо 73 български учени от към 60 университета в 12 страни по света излязоха с отворено писмо, с което поддържат гражданските митинги против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

Учените са обезпокоени против съпротивата, която редица политически партии демонстрират против гражданския напън за промяна на правосъдната система, прокуратурата и специфичните служби.

" Изразяваме поддръжка на митингите в България и настояванията им за самостоятелна правосъдна система, транспарантно и отговорно държавно управление и свободни медии. Също по този начин поддържаме правото на хората да показват свободно своето мнение, което включва правото на кротичък митинг ", пишат те.

Учените имат вяра, че българите в чужбина биха могли да бъдат изключително потребни, като дават без значение експертно мнение по отношение на процеса на промяна в България. Те прибавят, че не съставляват нито една политическа партия или други ползи. Вярват обаче, че когато хората са обединени от вярната цел, те ще намерят метод да я реализиран.

В писмото се насочва апел да не се позволява принуждение от страна на полицията против мирни стачкуващи и публицисти.

България е правова страна, която би трябвало да съблюдава закона, своята конституция и отговорностите си по интернационалното право, в това число зачитането на главните човешки права, споделят подписалите писмото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР