Общо 60 на сто от европейците искат да се запази

...
Общо 60 на сто от европейците искат да се запази
Коментари Харесай

60% от европейците искат да плащат в брой

Общо 60 на 100 от европейците желаят да се резервира опцията да се разплащат в брой, демонстрират данни, показани от Европейската комисия. Същевременно се регистрира повишаване в броя на европейските жители, които избират да платят по електронен път с банкови карти или посредством мобилни приложения на банки.
Комисията показа две оферти, свързани със запазването на парите в брой и с вероятното въвеждане на " цифрово евро ". По данни на Европейска комисия в някои страни от еврозоната заплащанията в брой са затруднени, а в други не е улеснено задоволително тегленето на пари поради закриването на банкови офиси. Предлага се страните в Европейски Съюз да оказват помощ за превъзмогване на тези усложнения и се планува интервенция от Европейска комисия при нужда.
В известие на комисията се отбелязва, че Европейската централна банка (ЕЦБ) изследва опцията за въвеждане на " цифрово евро ", с което да се даде по-голям избор за жителите по какъв начин да се разплащат. Предвижда се " цифровото евро " да се употребява освен за заплащания онлайн, а и от устройство към устройство без интернет връзка. Уточнява се, че сходни заплащания ще бъдат по-сигурни поради размяната на по-малко персонални данни, в сравнение с при заплащане с банкова карта.
От търговците в еврозоната ще се изисква да одобряват " цифровото евро ", с изключение за доста дребните търговци. ЕЦБ ще реши дали и по кое време да издаде " цифровото евро ", се добавя в известието.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР