Общо 53 плажа по Южното Черноморието остават неохраняеми. Областната управа

...
Общо 53 плажа по Южното Черноморието остават неохраняеми. Областната управа
Коментари Харесай

Над 50 плажа по Южното Черноморие търсят концесионери

Общо 53 плажа по Южното Черноморието остават неохраняеми. Областната администрация в Бургас е оповестила социална поръчка, с цел да откри спасители най-малко за 10 от атрактивните линии, които са останали без концесионер, оповестява БГНЕС.

"За два от най-посещаваните плажа по Южното Черноморие - Василико и Черноморец, ще се търсят морски гардове посредством директно договаряне още от 1 юли ", разгласи регионалният шеф на Бургас Стойко Танков.

Сметката демонстрира, че за 10-те плажа са нужни близо 100 спасители. На останалите над 40 пък ще бъдат сложени осведомителни табели, че са неохраняеми.

А огромна част от тях се намират наоколо до други, на които има спасители и реанимационен екип.

От Асоциацията на концесионерите на плажове имат предложение.

"Когато има неохраняем плаж, който страната би трябвало да го обезопаси, да бъде предлаган на най-близкия охранителен плаж, тъй като ние имаме тук цялостен екип от спасители, цялостен екип от избавително съоръжение. Добре е също на неохраняемите плажове да има табела с посочен телефон на най-близкия охранителен плаж, с цел да може при потребност гости и вероятно родители на даващия се да алармират ", разяснява зам.-председателят на Асоциацията Николай Димитров.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР