Общо 464 души с осигурителни периоди, придобити съгласно законодателствата на

...
Общо 464 души с осигурителни периоди, придобити съгласно законодателствата на
Коментари Харесай

Хора със стаж в Германия питат за пенсиите

Общо 464 души с осигурителни интервали, добити според законодателствата на България и Германия, научиха повече за своите права при пенсиониране по време на българо-германските консултационни дни, които тази година се организираха във Варна, оповестиха от Национален осигурителен институт.

В рамките на три дни четири екипа от специалисти от Националния застрахователен институт (НОИ) и Германското пенсионно обезпечаване отговаряха на въпроси, свързани с нужните документи за засвидетелствуване на стаж, положен на територията на федералната република, разясняваха какви са изискванията, при които се отпускат немски пенсии, а по този начин също и какви са настоящите измененията в законодателството при отпущането на българските пенсии.

Заинтересованите лица потърсиха още информация по отношение на изискванията за придобиване на право на пенсия в двете страни, преизчисляването и изплащането на пенсии според разпоредбите за съгласуваност на схемите за обществена сигурност на Европейския съюз, желаеха да научат повече и за упования размер на бъдещата си немска пенсия. Изключително потребна за тях беше опцията да се срещнат по едно и също време с самостоятелните си права съгласно българското и съгласно немското законодателство.

Как да вземете пенсия, в случай че сте работили в Германия, изяснява Национален осигурителен институт

Българо-германските консултационни дни се провеждат от Национален осигурителен институт и Федерацията на Германското пенсионно обезпечаване годишно от 2008 година насам.
 istock istock
Практиката на тяхното осъществяване беше прекратена само през 2020 година и 2021 година заради рецесията с коронавирусната инфекция  За целия интервал на тяхното битие специалистите от двете страни са дали близо 11 000 съвещания в девет немски и шест български града.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР