Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие

...
Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие
Коментари Харесай

ЕС инвестира в трамваите на София


Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР) ще бъдат вложени в модернизиране на трамвайната инфраструктура и услуги в българската столица. Финансираните от Европейски Съюз действия включват реорганизация на трамвайното трасе по продължение на ул. „ Каменоделска “ и на бул. „ Цар Борис III “, което се употребява от пет трамвайни линии, в това число от линия № 5, по която пътуват над 50 000 души дневно. ЕФРР ще финансира също по този начин закупуването на нови съчленени нископодови трамвайни мотриси и модернизирането на ръководството на трафика и на системите за информиране на пасажерите.

През предходния бюджетен интервал на Европейски Съюз в София бяха вложени 34 милиона евро от Европейския фонд за районно развиване ЕФРР. „ Благодарение на средствата от Европейски Съюз жителите на София ще могат да се употребяват от актуален и удобен трамваен транспорт. Въздухът в столицата също по този начин ще бъде по-чист “, съобщи комисарят по въпросите на районната политика Корина Крецу, „ като се надяваме, че хората ще решат да употребяват новите трамваи вместо нормалните коли. По този метод политиката на доближаване предизвиква чистата подвижност в целия Европейски Съюз. “

Европейски Съюз също по този начин влага обилни средства в линии 1, 2 и 3 на софийското метро. Като цяло от 2007 година насам Европейски Съюз е вложил 1 милиард евро в софийския градски превоз.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР