Общо 3730 литра гориво без документи за платен, начислен или

...
Общо 3730 литра гориво без документи за платен, начислен или
Коментари Харесай

Задържаха над 3700 литра гориво на Митница София

Общо 3730 литра гориво без документи за заплатен, начислен или гарантиран данък, задържаха митнически чиновници на отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница София при две инспекции в София. 

В първия случай на 01.02.2023 година при инспекция на дворно място в краен столичен квартал, обособено като паркинг, в железна клетка вид „ гараж “ митническите инспектори открили съществуването на три PVC резервоара вид „ куб “, всеки от които с съдържимост 1000 л. Два от тях са напълно цялостни, а третият на половина, с течност с аромат на петролен артикул, оповестяват от Агенция " Митници ".

В непосредственост до PVC резервоарите митническите чиновници разкрили и 19 броя пластмасови туби с друга съдържимост, също съдържащи течност с аромат на петролен артикул. В хода на инспекцията лицето, стопанисващо обекта, декларира пред митническите управляващи, че наличието на резервоарите и тубите е дизелово гориво за персонално прилагане, за което не разполага с документи. Общото измерено и арестувано количество е 2730 л. 

При различен случай на 27.01.2023 година, при инспекция на паркинг в София, митническите чиновници открили в товарния отсек на лекотоварен автомобил съществуването на PVC контейнер вид „ куб “, с съдържимост 1000 л., съдържащ течност с аромат на петролен артикул. Съдът е обвързван с маркуч, помпа и револвер за зареждане. В хода на инспекцията не са предоставени документи, удостоверяващи заплащане, начисляване или застраховане на дължимия данък. 

Работата по двата случая продължава. 

През миналата 2022 година чиновниците на отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница София са открили общо 15 случая на държане на общо 12 229 л енергийни артикули без документ за заплатен, начислен или гарантиран данък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР