Общо 32 преместваеми обекта са поставени върху плажната ивица в

...
Общо 32 преместваеми обекта са поставени върху плажната ивица в
Коментари Харесай

32 преместваеми обекта на трите плажа в Слънчев бряг са с нарушения

Общо 32 преместваеми обекта са сложени върху плажната линия в к.к. Слънчев бряг без да са планувани или са в противоречие с утвърдената от министъра на туризма скица и са без позволения за слагане от основния проектант на община Несебър. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството. От тях 20 обекта са на територията на плаж „ Слънчев бряг – юг “, 5 са на „ Слънчев бряг – централен “ и 7 - на „ Слънчев бряг – север “.

Това демонстрират резултатите от осъществената от ДНСК инспекция на преместваемите обекти, сложени върху плажната линия на морския курорт. Проверката бе по заповед на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в интервала 11 – 13 юни тази година.

Данните за обектите са предоставени на община Несебър и Министерството на туризма за предприемане на следващи дейности по подготвеност – сформиране на констативни актове и издаване на заповед от кмета на община Несебър по реда на член 57а от Закон за устройство на територията за унищожаване и/или за привеждането им в сходство с утвърдената скица.

На плаж „ Слънчев бряг – юг “ отстранените през 2017 година градежи „ железна ограда “ и „ паркинг “ до хотел „ Империал “ („ Амфора “) са възобновени на същото място. До паркинга в западна посока върху плажната линия, без позволение за слагане и без позволение за градеж са изпълнени едно след друго волейболно игрище, спортна площадка, железна естрада за фенове със сцена и бетонова настилка с приблизителна повърхност към 1000 кв. м и сложени върху нея към 65 бр. маси за 250 места.

Обслужващата алея с обръщало към някогашния ресторант „ Фрегата “, осигуряваща достъпа до плажа е планувана в настоящия регулационен проект на к.к. „ Слънчев бряг – изток “. От община Несебър са показани утвърден план и позволение за градеж от 2008 година за реорганизация на настилката на алеята, само че същата не е въведена в употреба по законоустановения ред. Източно от алеята, върху плажната линия, без позволение за градеж е изпълнен открит паркинг с настилка от трошляк и филц с неправилна форма и приблизителна повърхност 8000 кв. м. Паркингът е стеснен с 2 бариери, а върху обслужващата алея са изпълнени още две бариери. В западната част на обръщалото е изпълнен заслон за коли с железна структура, който очевидно навлиза в площта заета от дюни. Южно от обръщалото, върху съществуваща дюна, са изпълнени бетонов път, паркинг с кабина за защита и кабели напрегнато, в нарушаване на експлицитната възбрана по член 17а, алинея 1 от ЗУЧК.

Данните за обектите с открити нарушавания следва да се дават на кмета на община Несебър за предприемане на плануваните законосъобразни дейности, според предоставените му пълномощия и подготвеност по член 57а и член 225а от Закон за устройство на територията.

По време на инспекцията бяха инспектирани още 5 преместваеми обекта на плажа - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, за които е установено, че дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение.

Съгласно Допълнителните разпореждания на Закона за устройство на територията за тези преместваеми обекти са издадени позволения за слагане от основния проектант на община Несебър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР