Общо 3 са престъпленията, по които е обвинен Георги Семерджиев,

...
Общо 3 са престъпленията, по които е обвинен Георги Семерджиев,
Коментари Харесай

Георги Семерджиев се сдоби с 3 обвинения, мярка му се гледа днес

Общо 3 са закононарушенията, по които е упрекнат Георги Семерджиев , който провокира тежката, при която останките от колата му убиха две млади дами.

" На първо място той е притеглен за пътно-транспортно произшествие, което съставлява изключително тежък случай по отношение на това, че е провокирана гибелта на две млади дами и по отношение на това, че е нарушил голям брой правила от Закона за придвижване по пътищата. Във връзка с това обвиняване се планува наказване отнемане от независимост от 5 до 20 години ", сподели прокурор Христо Кръстев от Софийска градска прокуратура.

Второто обвиняване е ръководство на моторно транспортно средство под въздействието на наркотични субстанции, като в кръвта на обвинения са открити амфетамин и метаамфетамин. Тук законодателят планува затвор от 1 до 3 години.
 Хванаха доведения брат на Георги Семерджиев да кара под въздействието на алкохол и опиати
Хванаха доведения брат на Георги Семерджиев да кара под въздействието на алкохол и опиати

Задържането му е вследствие на акцията на Министерство на вътрешните работи против пияните и дрогирани водачи

Следва да се означи обаче, че второто обвиняване не е за нощта на жестокия случай, а става въпрос за 10 юни, когато Семерджиев е бил спрян от екип на КАТ, тестван за опиати, задържан, само че в следствие избягал.

На трето място Семерджиев би трябвало да дава отговор пред Темида за това, че е употребявал подправен швейцарски документ (шофьорска книжка), за което го грози пък наказване до 8 години зад решетките. Към момента пък се чакат резултатите от кръвната проба на арестувания, взета обаче няколко дни след злополуката.
 Арестувана ли е полицайката, пособия на Семерджиев?
Арестувана ли е полицайката, пособия на Семерджиев?

И тя е отказала непринудено да даде проба за упротреба на опиати

" Може да се предложи, че полицейски чиновници са нарушавали свои служебни отговорности, разпоредена е инспекция, с цел да се откри дали полицейски чиновници са помагали на обвинения за прикриване на други осъществени от него закононарушения, а точно ръководство на МПС без да е дееспособен, както и дали са му помогнали да се укрие след тежкото ПТП ", добави прокурор Кръстев.

От държавното обвиняване се въздържаха да разясняват съответни доказателства по делото. Те обаче ще бъдат оповестени при разглеждането на мярката за неотклонение на Семерджиев по-късно през днешния ден.
 Втори ден митинг след тежката злополука на бул. „ Черни връх “
Втори ден митинг след тежката злополука на бул. „ Черни връх “

Той е е проведен от жители против несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя

Припомняме, в късната вечер на 5-ти юли шофирайки с висока скорост Георги Семерджиев. След злополуката избяга от мястото и се укрива до ранния следобяд.

. Същевременно стана ясно, че служителка на Министерство на вътрешните работи е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след породената от него злополука.

Тази тежък случай с изключение на гражданско отвращение, подвигна и органите на Министерство на вътрешните работи на крайник. Същевременно на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, вътрешният министър Бойко Р
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР