Общо 207 участъка с обща дължина около 119 км почистваме

...
Общо 207 участъка с обща дължина около 119 км почистваме
Коментари Харесай

Фандъкова: Общо 207 участъка почиства тази година Столична община

Общо 207 сектора с обща дължина към 119 км почистваме през тази година във всички елементи на Столичната община, по всички вътрешни реки, канали и дерета, заяви през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова, която дружно със зам.-кмета Десислава Билева ревизира дейностите по почистването на Перловската река при стадиона " Васил Левски ".

Сега се работи по Перловската река в региона от ул. „ Граф Игнатиев “ до ул. „ Шипка “. Очаквам до идната седмица да бъде измит секторът, сподели кметът. Тя заяви, че почистването на 500-метровите сектори на язовирите, следенето на техните равнища, почистването на шахти и оттоци, са измежду наложителните ограничения, които се подхващат, с цел да може общината да се оправи с изобилните превалявания, когато има такива. Столичната община отделя 1,8 млн. лева за тези действия, сподели кметът и прикани да не се изхвърлят едрогабаритни боклуци в речните корита и в деретата.

Кметът Фандъкова сподели в отговор на въпрос във връзка на злополуката в София, при която починаха две млади дами, че това е голяма покруса и като най-важна мярка, с цел да се предотврати карането с превишена скорост, уточни увеличението на контрола от страна на " Пътна полиция ".

Кметът напомни, че на сесията на Столичния общински съвет всички съветници, както и тя самата, са поискали да има непрекъснати акции за надзор на скоростта, както и за шофиране в нетрезво положение и под въздействие на разнообразни вещества. Кметът сподели, че е поискала да се усилят камерите, които наблюдават за превишение на скоростта. Фандъкова напомни, че преди няколко години Столичната община е дарила на КАТ две камери за скорост, като по информация на КАТ двайсет хиляди акта са формирани въз основата на тези две камери. Те обаче, съгласно нея, са извънредно незадоволителни. Кметът осведоми, че е поискала от Фонда за пътна сигурност към Министерство на вътрешните работи да бъдат отпуснати средства за още 20 мобилни камери, които наблюдават за превишена скорост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР