Общо 20 навеса за спирки за обществения транспорт в централната

...
Общо 20 навеса за спирки за обществения транспорт в централната
Коментари Харесай

Бившите павилиони на „Лафка“ в Кърджали стават общинска собственост

Общо 20 навеса за спирки за публичния превоз в централната градска част и по съществени улици на кварталите на Кърджали, както и 16 павилиона – някогашните лафки, ще бъдат реновирани и освежени. Това сподели пред публицисти кметът на Кърджали доцент доктор Хасан Азис, откакто общинските съветници гласоподаваха на днешното си съвещание общината да придобие в благосъстоятелност посредством приемане на подаяние въпросните преместваеми уреди.

Точката бе част от дневния ред, след импортирано предложение от компанията приемник на „ Лафка Маркет ” АД и „ Табак Маркет ”АД, за предварително преустановяване на 10-годишния контракт за предоставено право за краткотрайно и възмездно прилагане на терени. Договорът за наем е бил подписан в края на юли 2014 година, като към днешна дата сдружението приемник е заявило, че няма искания за възобновяване на предплатено предоставените в общината парични средства за използването на общинските терени за оставащия период от действието на контракта.

„ Възложил съм и към този момент е направен план за спирки за Кърджали. Предвидени са специфични материали, осветяване, място за реклами, място за разписанията на автобусните линии и други екстри “, изясни кметът на Кърджали. Той добави, че всяка една от спирките са разказани и към сегашния миг е оповестена процедура за изработването им. Очакванията са до края на септември кърджалийци да имат актуализирани спирки на градския превоз. 

Що се отнася до преместваемите павилиони – някогашните лафки, концепцията на кмета е те да не бъдат премахвани, а да бъдат освежени и отдавани за прилагане. „ Към сегашния миг те не работят, само че по този начин или другояче станаха част от градския пейзаж. Изпълняваха функционалности, като предлагаха артикули, от които хората се интересуват. Така че най-малко на този стадий желанието ни е да не ги отстраняваме, а да бъдат отдавани, с цел да продължат да действат в избрана тенденция “, разясни кметът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР