Общо 2 458 ученици, 193 педагогически и 123 непедагогически специалисти

...
Общо 2 458 ученици, 193 педагогически и 123 непедагогически специалисти
Коментари Харесай

Само 2 положителни проби при тестването на учениците днес в Русенско

Общо 2 458 възпитаници, 193 педагогичен и 123 непедагогически експерти са тествани за COVID-19 през последните два дни в област Русе.

В 37 от общо 50 учебни заведения в Русенско има задоволителен брой родители, дали единодушие децата им да се ревизират за коронавирусна зараза 2 пъти седмично, с цел да стартират присъствени занятия.

Т. нар. щадящи проби за учениците от първи до четвърти клас обаче дойдоха в крайдунавския град едвам в края на предходната седмица. В 8 от учебните заведения, в които не е имало изборни секции за вота за президент и Народно заседание на 14 ноември, децата се върнаха в клас през вчерашния ден, а в останалите 37 – през днешния ден.

„ На процедура върнати в клас са 184 паралелки “, посочи за Българска национална телевизия началникът на Регионалното управлиение на образованието Росица Георгиева, като добави, че при тестването в област Русе са помагали 113 доброволци, от които 90 родители.

„ Навсякъде тестванията са минали обикновено и без проблеми. 2 от пробите на учениците са позитивни за COVID-19. Бързам да уточня, че двете деца са от разнообразни учебни заведения. В трето образователно заведение има и преподавател с позитивна проба. Те са изолирани. Предстои им да си създадат лабораторни проучвания “, сподели още Георгиева.

Автор: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР