Общо 190 души са днес на терен в усилията за

...
Общо 190 души са днес на терен в усилията за
Коментари Харесай

Близо 200 души се включиха в гасенето на горския пожар на българо-гръцката граница

Общо 190 души са през днешния ден на терен в напъните за потушаване на  пожара на българо-гръцката граница в региона на община Кирково , сподели за Българска телеграфна агенция комисар Сергей Заимов, шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Кърджали.

Сред тях са пожарникари, горски чиновници и доброволци. По отношение на техниката, има три пожарни автомобила, пет водоноски, четири багера, като се чака и верижна машина. Поддържа се връзка и с водача на хеликоптера Ми-17, само че все още изискванията не разрешават той да се включи поради мощната задименост. „ Надяваме се към обяд да се разчисти, с цел да го включим към гасенето “, разяснява комисар Заимов. Той дефинира обстановката като комплицирана, само че все още под надзор , и добави, че нощес откъм гръцка страна огънят се е придвижил близо километър в посока „ Маказа “, само че е надалеч от граничния пункт и от обитаеми места и не заплашва хора и здания.

„ Не мога да ви кажа повърхност, а само, че дистанцията, на което се простира, е от втора докъм тринадесета пирамида откъм гръцка страна и на моменти трансферира и на наша територия . Сега го пресичаме откъм село Кремен. Работят багери и хора в построяването на просеки. Пресечено е на границата “, изясни още комисар Сергей Заимов. 

В помощ на пожарникари и горски, от през вчерашния ден в обществените мрежи хора от района се провеждат през днешния ден да оказват помощ като доброволци .

Пожарът от гръцка страна бушува към този момент две седмици , само че на българската територия той се трансферира от пет дни в региона на връх " Вейката " в землището на село Горно Къпиново. Първоначално той мина в края на октомври, само че бе сподавен и от 2 ноември отново навлезе на българска територия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР