Общо 19 са подадените оферти за трите обособени позиции по

...
Общо 19 са подадените оферти за трите обособени позиции по
Коментари Харесай

19 кандидати поискаха милиарда за 50 км нови релси

Общо 19 са подадените предложения за трите обособени позиции по плана за рационализация на жп линията сред Елин Пелин и Костенец, заяви министерството на превоза.
 Сладък бизнес: Наливат над милиард за рационализация на 50 километра жп релси  БДЖ-Кончар изиска банкрут, зам.-министър Велик Занчев ще би трябвало да си върви
Проектът за жп трасето с дължина от 51 километра е с бюджет от над 1 милиард лв..

Големият брой оферти демонстрира още един път, че процедурата се организира по допустимо най-прозрачния метод и при огромна конкуренция, съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев при днешното отваряне на офертите в Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “.

„ Инвестицията, която вършим в този сектор, е над 1 милиарда лв. и това е най-мащабният жп план в този програмен интервал на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “, уточни Занчев.

По думите му поради обжалвания, траяли 10 месеца, планът е подложен под риск и затова ще бъдат подхванати ограничения за ускорение на работата на комисиите и на компаниите реализатори.

Според Занчев обжалвания от компании, без сериозен юридически интерес, заплашват стратегически за страната планове и водят до загуба на европейско финансиране.

„ МТИТС и НКЖИ неведнъж са давали оферти за съответни промени в Закона за публичните поръчки, с които да се спре обжалването от недобросъвестни компании “, сподели зам.-министърът.

Той добави, че част от направените оферти към този момент са залегнали в последните промени на закона.

„ Съгласно новия Закон за обществените поръчки, фирмите към този момент имат обвързване да потвърждават юридически интерес при обжалване на съответен план и мярка „ краткотрайно прекъсване “ се постанова чак след формиране на произвеждане от Комисията за защита на конкуренцията “, изясни Занчев.

Проект „ Модернизация на железопътен сектор Елин Пелин – Костенец “ се финансира от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 и е на стойност 1,024 милиарда лв.. Участъкът е с обща дължина 51 км, а плановата скорост на трасето е до 160 км/ч за стандартни влакове.

В рамките на плана ще бъдат построени над 20 км тунели и 23 моста и виадукти, с обща дължина към 3 км. Предвижда се още да бъдат осъвременени 5 жп гари, както и унищожаване на всички пресичания на едно равнище сред жп превоза, автомобилното придвижване и пешеходците.

Срокът за работа на комисията за разглеждане и оценка на офертите е 4 месеца и се чака да завърши в края на ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР