Общо 15 наши джудисти тръгват днес за турнира от Големия

...
Общо 15 наши джудисти тръгват днес за турнира от Големия
Коментари Харесай

15 наши джудисти ще участват на Големия шлем в Анталия

Общо 15 наши джудисти потеглят през днешния ден за шампионата от Големия шлем в Анталия. Схватките са от 1 до 3 април. Жребият ще бъде теглен на следващия ден. Надпреварата е последна инспекция преди Европейското състезание в София в края на месеца, на което България за първи път ще бъде хазаин.

В турския курорт ще започват 11 мъже и 4 дами. Тимът е воден от капитана си Ивайло Иванов, който по-рано този месец стана първи на Европейската купа в Прага. От началото на сезона двукратният европейски вицешампион и притежател на куп медали от огромни шампионати се състезава в новата за него категория до 90 кг.

Първо присъединяване на интернационалното татами след Олимпийските игри Токио 2020 ще запише Янислав Герчев. Двукратният европейски вицешампион ще започва при по-тежките до 66 кг. В същата категория сили ще мери и Божидар Темелков. В категория до 73 кг също ще започват двама наши джудисти - Марк Христов, станал първи на Европейската купа в Прага по-рано този месец, и завърналият се на тататимо след дълга пауза Денислав Иванов. Сребърният медалист от Големия шлем в Ташкент Борис Георгиев е деклариран в категория до 100 кг.

При дамите треньорите Ганчо Дойков и Красимир Христов ще разчитат на млади състезателки. Най-опитната измежду тях е Анастасия Балабан, която единствено преди дни взе бронз на Европейската купа за девойки в Атина. Делегацията ще бъде водена от президента на федерацията Румен Стоилов. След конкуренцията националите ще останат на лагер в Анталия до 10 април.

Ето цялостният състав:

Мъже:

66 кг Божидар Темелков („ Биоком “, Сливен)

66 кг Янислав Герчев ( “Арена “, Пд)

73 кг Марк Христов („ Шун Джудо “, Сф)

73 кг Денислав Иванов („ Левски)

81 кг Ашот Мартиросян (СА ЦСКА )

81 кг Александър Желев („ Джудо ЦСКА “)

90 кг Ивайло Иванов („ Джудо ЦСКА “)

90 кг Георги Граматиков („ Локомотив “ Сф)

100 кг Борис Георгиев („ Хаджи Димитър “ Сливен)

100 кг Костадин Цветанов („ Джудо ЦСКА “)

над 100 кг Ивайло Димитров („ Локомотив “, Сф)

Жени:

48 кг Анастасия Балабан („ Илинден “)

48 кг Алекса Георгиева („ Джудо ЦСКА)

52 кг Габриела Димитрова ( “Джудо ЦСКА “)

70 кг Лидия Брънчева (СА ЦСКА). 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР